Марешки се разминал с брутален арест преди изборите! Молел се на Борисов и ДПС и обещал послушание срещу свободата си!

Само седмица преди парламентарните избори през март е бил подготвян показен арест на настоящия заместник председател на Народното събрание Веселин Марешки, пише nbox.bg.

Бизнесменът от Варна, който чрез популизма си се озова в парламента, е трябвало да бъде задържан показно, а видеото от ареста му разпространено чрез медиите, научи още сайта ни.

В продължение на месеци Марешки е бил обект на сериозно разследване в което са влизали спецове от ДАНС, ГДБОП, Специализираната прокуратура и поне още една чужда партньорска служба. разказват полицаи.

Според тях буквално дни преди 26 март, когато се проведоха насрочените от президента Румен Радев предсрочни парламентарни избори, е било вето решение “бензинджията-аптекар” да не бъде арестуван преди вота.

Източниците ни твърдят още, че самият Марешки перфектно знаел за готвеното задържане и всячески лобирал и въздействал, то да не се състои. По повод разследването срещу него той говорил с няколко висши фактори в държавата и службите, опитвайки се да ги убеди в своята невинност.

“Молил се е и дори се мъчил да сключи няколко политически сделки с различни лица за да гарантира свободата си”, разказва висш полицай от службите.

По думите му, Марешки е бил разследван по няколко направления – ДДС, контрабанда и пране на пари.