Камен Калнидолски от Кюстендил влиза в затвора за пратка от 16 кг. хероин до Турция за 1,4 млн. лв., удариха го и с глоба от 190 000 лв. 

57-годишният кюстендилец Камен Калнидолски получи ефективна присъда от 8 години, след като призна, че бил съпричастен при организирането на наркоканал от преди две години. Ефективното наказание наложи състав на Окръжния съд в Ямбол, а по-лекото наказание е заради това, че мулето поиска споразумение с прокуратурата. Калнидолски бе спипан през 2015 година. Според обвинителния акт той е подтикнал и подбудил Явор Найденов от София да натовари в Истанбул и да прекара през ГКПП Лесово 15 795 грама хероин на стойност 1 407 399 лв.

Специално оборудваният с тайници в бутилките за метан автомобил „Опел Зафира“ е бил засечен около 03,45 часа на 10 ноември 2015 година. Явор Найденов, който е бил сервитьор в столицата, също получи ефективно наказание 8 години затвор и глоба от 100 000 лв. Според материалите по делото подготовката за пренасянето на наркотика е продължила месеци. Кюстендилецът е осигурил на Найденов автомобил, пари за международен паспорт и мобилен телефон за връзка с хората, които щели да доставят дрогата и да я поставят в тайниците.

Те са обособени под рамата на лекия автомобил „Опел“-а: зад и пред задния му мост; между двете задни гуми и под багажното отделение в четири метални бутилки с вентили за затварянето им в единия край и демонтиращи се дъна. По външен вид четирите бутилки видимо съответствали на фабрично поставени от производителя на автомобила бутилки за метан, като част от фабрично поставената уредба, e записано в обвинителния акт, внесен от прокуратурата. Дрогата била разпределена в 32 пакета, обвити с жълто тиксо, изпращачите й са останали неидентифицирани.

Освен ефективното наказание Калиндолски ще плати и санкция в размер на 190 000 лв.