Вокалистът на „Линкин парк” Честър Бенинтгън се самоубил, докато членовете на бандата го чакали за фотосесия

 

 

Новината за смъртта на вокалиста на “Линкин парк” Честър Бенинтгън дошла като гръм от ясно небе за останалите членове на състава му, които трябвало да участват във фотосесия с него, съобщи сайтът TMZ.

Снимките е трябвало да бъдат направени един час, след като е било открито безжизненото му тяло.

Групата се готвела за нови гастроли точно след една седмица. Бенингтън е почивал заедно със съпругата си в щата Аризона и се завърнал в Лос Анджелис в сряда.

Вокалистът на “Линкин парк” почина на датата, на която е роден Крис Корнел, негов близък приятел. Корнел се самоуби през май тази година.

На бандата ѝ предстоеше турне под названието One More Light, което трябваше да стартира на 27 юли в гр. Мансфийлд, щата Масачузетс, и да приключи на 5 ноември в Токио.

Много звезди от света на музиката изказаха съболезнованията си във връзка с трагичната кончина на Бенингтън.

Според рапъра Фарел Уилямс Честър Бенингтън е повлиял на цяло поколение музиканти.

Фронтменът на “Грийн дей” Били Джо Армстронг довери, че винаги ще си спомня за Честър като за един интелигентен и мил човек с невероятен певчески талант.

Певицата на групата “Парамор” Хейли Уилямс изтъкна, че Честър е вкарал много красота в свят, който доста често е много мрачен.

Все още няма официална версия за смъртта на Честър Бенинтгън. Според информацията на електронното издание TMZ Бенингтън се е самоубил в частна къща в предградията на Лос Анджелис.