Надежда Танева от Несебър подмина “Стоп” в Сапарева баня, помля колата си в кемпер, полицай №1 на Дупница Б. Динев се притече на помощ

 

Танева беше глобена, призна: Слънцето ме заслепи

Обиколихме половин Европа, на път към дома ни сполетя това, споделиха пътуващите в кемпера

Надежда Танева от Несебър, която била на почивка в курорта Сапарева баня, катастрофира жестоко на кръстовището на околовръстен път Сапарева баня и ул. „Самоковско шосе“. Танева не спряла на стоп и с хюндая си засякла движещия се по главно шосе кемпер със старозагорска регистрация. В кемпера са пътували двама съпрузи, а в леката кола – майка и дъщеря.

Мелето, което по чудо се размина само с поломени ламарини на колите, потресе всички преминаващи. Много шофьори спираха, уплашени, че може да има жертви след удара. Минути след инцидента съдействие оказа началникът на РУ-Дупница Борислав Динев. “Първо сме граждани, после сме всякакви други. Като видях на пръв поглед тежката катастрофа, очаквах да има пострадали. Спрях да помогна да се овладее ситуацията. След като разбрах, че няма пострадали и нямат нужда от Бърза помощ, се успокоих“, сподели за „Вяра“ началникът на РУ-Дупница Динев.

Незабавно бе подаден сигнал и на 112. Веднага на място пристигна линейка. Всички участници в ПТП-то бяха прегледани и освободени за домашно лечение. Пред полицаите нарушителката Танева обяснила, че се чувства виновна и се извинила за разсеяността си. Направените проби за алкохол са отрицателни, потвърждават от Пътна полиция. За инцидента е  съставен протокол, на Танева е наложена глоба.

Силният удар са чули и петима мотористи, които се намирали в близост до главното шосе в местността Летището.

Надежда Танева сподели пред репортер на „Вяра“, че слънцето я заслепило и не е видяла движещия се кемпер по главния път. След катастрофата колата е със сериозни щети, кемперът е с откъснат преден мост, от силния удар е изхвърчало и предното стъкло.

Водачът на кемпера сподели пред „Вяра“, че са били на дълга екскурзия няколко семейства. „Ние сме голяма група, за седмица обиколихме половин Европа на екскурзия. Прибирайки се от тази дълга екскурзия за към родния ни град Гълъбово, ни сполетя тази катастрофа. Преживяхме жесток ужас. Слава на Бога, че всички сме живи и здрави.“

Марияна ВУЧОВА