Община Дупница отлага ремонта на улиците „Евтим Трайчев”, “Велико Търново”, “Ропотамо” и “Средец”, жалба на „Билд Салюшън” ЕООД – Стара Загора, спря процедурата за избор на изпълнител на поръчката за 400 000 лв.

 

Процедурата е спряна заради жалба на старозагорска фирма до КЗК

Участъци от 4 дупнишки улици с подменени водопроводи ще продължат да чакат изкърпване, след като „Билд Салюшън” ЕООД – Стара Загора, спря провежданата от общината процедура по избор на изпълнител за ремонт. Жалбата на старозагорската фирма до Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) спира процедурата ден преди отварянето на офертите, насрочено за сряда (26 юли). От община Дупница са спрели всякакви действия, включително и отварянето на офертите, тъй като с жалбата е поискано налагане на временни мерки.

Поръчката е на стойност 370 837 лв. без ДДС. 297 504 лв. от тях са заложени за ремонт на 1 369 метра от ул. “Евтим Трайчев”. За ремонтиране на общо 400 метра от улиците “Велико Търново”, “Ропотамо” и “Средец” са предвидени 73 334 лева. Срокът за изпълнение на дейностите е 16 месеца.

Както сме писали, заради жалба в началото на месеца беше спряна и поръчката за избор на изпълнител на обектите по проекта за интегриран градски транспорт.