С резултат 34 от 36 възможни точки десетокласничката от ЕГ Илияна Симеонова спечели 350 лв. от общинските стипендии в Кюстендил

Нели Петкова – директор на Дирекция „Образование, култура, спорт и младежки дейности“, и заместник-кметът по хуманитарните дейности Светослав Василев

 

Десетокласничката Илияна Симеонова на ЕГ „Д-р Петър Берон”-Кюстендил е с най-висок резултат на теста за общинските стипендии. Тя получи 34 точки при възможни 36 т.
В общинска заседателна зала Светослав Василев, заместник-кмет на община Кюстендил, и инж. Нели Петкова, директор на Дирекция „Култура, образование, младежки дейности и спорт”,  разсекретиха писмените работи на учениците, участвали в общинския тест за стипендии.
В теста са взели участие 49 ученици от 8-и до 11-и клас, разделени в две възрастови групи. От тях 27 са с парични награди. В първата група от 8-и и 9-и клас са участвали 13 човека, във втората 10-и и 11-и участниците са 36. Резултатите показват, че само едни ученик има под 20 точки, заяви инж. Нели Петкова. Пръв беше отворен пликът на участника с най-много получени точки. Това е десетокласничката Илияна Симеонова на ЕГ ”Д-р Петър Берон”-Кюстендил. ”Тази година участниците в теста за общинска стипендия са по-малко в сравнение с миналата, но те са се отнесли изключително отговорно с изразена гражданска позиция. Всички с едно изключение получават над 20 точки. Няма ученици с 10, 15 точки, което е хубаво”, отбеляза Нели Петкова. На второ място във втора възрастова група е Кристън Къртева с 33 точки от ЕГ-Кюстендил, на трето място с 32 точки е Божидара Начева от ПМГ. В първа възрастова група на първо място с 33 точки е Василена Хранова от ПМГ, второ място с 32 точки за Анастасия Димитрова от Езиковата гимназия, трето място за Виктория Нешева от Езиковата гимназия с 31 точки.
Официалното награждаване на учениците ще бъде на 3 август. Ще бъдат награден и учениците с 29 и с 30 точки. Паричните награди са както следва: 34 точки – стипендия в размер на 350 лева. За 33 точки – 300 лева, 32 точки – 200 лева, 31 точки – 100 лева.