Войводата на Петрич Стоян Божинов връчи грамоти за храброст на Серафим Бакалов и Виктор Гунчов, ударили скоби на колите на кмета Бръчков, гл. секретар Велко Велев, Александър Треновски и кмета на с. Кавракирово….

Двамата бяха уволнени от градоначалника, приходите от синя зона паднаха драстично – те докарваха по 16 000 лв. приходи в хазната, а сега една влизат 6 бона, каза общинският съветник

 

Членовете на ВМРО-Петрич от младежката структура Виктор Гунчов и Серафим Бакалов са наградени за изключителен професионализъм и доблест от лидера на местната структура Стоян Божинов.

Димитър Бръчков

Двамата са работили като общински охранители, а също и към контролното звено „Синя зона”, но са били уволнени от кмета Димитър Бръчков. Това е станало два месеца след като двамата закопчали със скоба служебната кола, марка „Мазда” на градоначалника. „Колата беше паркирана пред входа на общината, а не на регламентирания служебен паркинг”, обясни Виктор Гунчов за вестник „Вяра”.

Велко Велев

„С колегата ми Серафим бяхме дежурни. После служебната кола, с която осъществявахме контрола, изведнъж се развали и влезе за дълго в сервиз. Получих устни заповеди да ползвам личната кола и така и правех. Само че и бензина трябваше да си зареждам от джоба. Обикаляхме и пеша, защото отговаряхме за зелените площи, парка и всички общински имоти.

Стоян Божинов

После ни се даде да пазим и полето на Петрич, а трябваше да се разписваме върху заплата от 358 лв. Нищо не ни остава, освен да подадем молби за освобождаване по взаимно съгласие”, заключи Виктор Бунчов. „Момчетата са действали принципно. Единствено те, поставяйки смело скоби и борещи се за реда в града, срещайки се всеки ден с жесток тормоз от недобросъвестни граждани, бяха посочени от нас”, заяви Стоян Божинов и добави, че в момента контролното звено „Синя зона” е абдикирало от задълженията си.

Виктор Гунчов

„Градът е в пълен хаос – всеки паркира, където си иска, има привилегировани, не им се дава билетче, а приходите от синята зона са паднали драстично почти наполовина. Нашите момчета са докарвали по 16 хил. лв. на общината, а в момента в касата на общината не постъпват повече от 6 хил. лв. Синята зона вече работи на загуба, както и всички останали общински предприятия. Моите момчета не се спираха пред никого и не се кланяха пред никого. Те заключиха колата не само на кмета Бръчков, а и на главния секретар Велко Велев, кмета на с. Кавракирово Алекасандър Треновски, както и на много други общински служители”, каза войводата Божинов, който е и общински съветник.