Стоян Кадийски сготви вкусен курбан и нагости близо 1000 миряни за Голяма Богородица в Дупница

Майсторът на курбани Стоян Кадийски нагости с курбан и влюбената двойка Валентина Христова и Симеон Борисов

Толкова много хора на този празник не помня да е имало скоро, възкликна отец Пламен

Близо хиляда души се събраха на курбана в катедралния храм „Свети Георги” на празника на св. Богродица в Дупница. Това накара отец Пламен да възкликне: „Такъв голям курбан на Богородица в Дупница не помня да е имало скоро”. Майсторът на курбани в града Стоян Кадийски сготви вкусен агнешки, овчи, пилешки и бобен курбан и нагости стотиците миряни за Голяма Богородица.

На дълга опашка за курбан  

Тотаджийката Райка запали свещичка за здраве на Божията майка заедно с двете си внучки близначки Лия и Мия, на сина си – известния оперен певец Георги Петров. По пътя до храма всички гледаха с умиление и поздравяваха щастливата баба Райка за внучките близначки, а тя благославяше с думите „Пожелавам на всекиму такава двойна радост”.

Жоро Каракостов се помоли на Богородица за работа и да се пенсионира

На курбана дойде и електротехникът гастарбайтер 15 години в Америка Емил Вътев, син на бившият зам.-директор на механотехникума, който за първи път се връща със съпругата си в България от началото на гурбета си. „Дойдох си в родната Дупница да си видя роднините, приятелите и съучениците за две седмици и се връщам в Америка, където си купих къща и оставам завинаги там”, сподели той.

Георги Давидков също е изпращал за лек на познати вода от престола и каменна иконка

Царят на шипковия мармалад и вино Жоро Каракостов се помоли на Божията майка да му помогне да си намери работа.

Най-щастливата баба на Богородицав в Дупница бе майката на оперния певец Георги Петров

Георги Давидков съобщи на вярващите, дошли на курбана, че скалната икона на Божията майка лекува и върши чудеса. Водата, където бе намерена дупнишката Богородица в парк „Рила”, в река Бистрица и камъчета с форма на икони са лековити и вършат лечебни чудеса, заяви Георги. Стотици бързи пратки пращат отдавна жители на жк ”Бистрица” до цялата страна с вода и малки иконки от река Бистрица, където е престолът на животворната икона на дупнишката Богородица с младенеца. Има много излекувани деца, напръскани с водата на Богородица от заекване, напикаване и много други. Щастлив съм, че нашата икона помага и лекува.

 

Курбан си взе и симпатизанката на БСП Маргарита Иванова. Майсторът на курбани Стоян Кадийски почерпи и щастливата двойка Валентина Христова и Симеон Борисов.