19-годишен открадна фиат от жк Бистрица в Дупница, хванаха го

 

 

Два автомобила са откраднати в Дупнишко. „2 кражби на автомобили са заявени в понеделник в управлението на полицията в Дупница, единият – „Фиат Панда“, бил паркиран пред дома на собственика в жк „Бистрица“, след подадения сигнал полицаите предприели незабавни издирвателни действия, автомобилът е намерен изоставен в района на града. Извършителят на кражбата е установен – 19-годишният Н.К., задържан е с полицейска заповед за 24 ч. Другият автомобил – „Ленд Ровер“, е откраднат от с. Делян. По данни на собственика кражбата е извършена за времето от 22.30 ч. на 3 септември до 8.20 ч. на 4 септември”, съобщиха от ОД МВР – Кюстендил.

По случаите са започнати досъдебни производства, уведомен е дежурен прокурор.

 

Изгоряха 1200 бали слама, 10 кв. м навес, 500 кг зърно и 2 куб. м дърва за огрев в стопанския двор на Бараково

В понеделник екипи на РСПБЗН са гасили 3 пожара, уведомиха още от полицията. Единият е нанесъл загуби – изгорели са 1200 бали слама, 10 кв. м навес, 500 кг зърно и 2 куб. м дърва за огрев в стопанския двор на с. Бараково. Пожарът е угасен от 2 екипа на РСПБЗН – Рила, спасени са 2 сгради, 4000 бали слама, лекотоварен автомобил и трактор. Причините за пожара изяснява РУ – Рила.

Екипи на РСПБЗН – Кюстендил, са оказали техническа помощ за отстраняване на опасно надвиснал клон и паднало дърво на улица в града.