Кюстендилката Моника Кръстева част от женския национален отбор на България до 23 години по волейбол

Моника Кръстева (№7) намери място в женския национален отбор на България до 23 г.

 Младите лъвици стартираха с две победи на Световното първенство в Словения, предстои сблъсък с Куба

 

Женският национален отбор на България до 23 години стартира със две победи на Световното първенство в Словения. В първия двубой от група „В”, състезателките на Тони Зетова, сред които е и кюстендилката Моника Кръстева, победиха Япония с 4:2 гейма (15:13, 13:15, 11:15, 15:13,15:12, 15:11).

Ст. треньорът Антонина Зетова заяви след срещата: “Беше много труден мач, защото нашият отбор рядко играе с азиатските тимове и преживяхме доста по време на мача. Преди играта бях много притеснена, защото познавам стила на японките. Не знаех как ще реагират момичетата. Обичам отбора си и мисля, че ще подобряваме играта си с все повече и повече мачове, които ще изиграем тук.”

Във втората среща младите „лъвици” се наложиха категорично над Кения с 4:0 (15:1, 15:5, 15:6, 15:11).

Българките не оставиха шансове на съперничките си, като в първия гейм дадоха само една точка на кенийките. Във втория и третия африканките спечелиха съответно 5 и 6. Волейболистките на Кения минаха границата от 10 точки едва в четвъртия гейм, но и в него отстъпиха на “лъвиците” – 11:15. Шампионатът се играе по новите правила, според които геймовете са до 15 т. Днес, вторник от 21:00 часа България ще играе срещу отбора на Куба.

Моника Кръстева е част от селекцията на Зетова, въпреки че талантливата волейболистка е по-малка на възраст. Тя бе топ реализаторът на националния отбор на България за девойки старша възраст (U20), който се класира за финалната осмица на Световното първенство по волейбол в Мексико, преди 2 месеца.