Водени от кмета Владимир Джамбазов, 200 доброволци изчистиха Долна баня

 

Общо 200 доброволци от Долна баня се включиха кампанията “Да изчистим България заедно” – съобщиха от общинската администрация.

В кампанията се включиха и кметът на Долна баня Владимир Джамбазов, председателката на Общинския съвет в рилския град Лиляна Драганова и общинските съветници от местния парламент, много учители, възпитатели и социални работници. За седма поредна година долнобанци чистиха централната градска част, междублоковите пространства, както и нерегламентираните сметища на територията на общината. С помощта на техника от местни фирми ще бъдат почистени и тревните площи преди общинското сметище, както и тези по улица “Рилско шосе” и пътят, водещ към новото село Свети Спас.

Доброволци почистваха и района на село Свети Спас, централния градски парк, парка при Младежкия дом, градската минерална баня и римската баня.
Създадена бе организация за почистване и на подстъпите към националния парк „Рила” откъм Долна баня.
Началото на кампанията бе в 9 часа пред сградата на общината, където бе разположен и пунктът за раздаване на чували и ръкавици за събирането на отпадъците, както и разпределението на доброволците по райони. За почистване на нерегламентираните сметища се включи техника на общината, както и от местната фирма на Светослав Костадинов. В почистването на централния градски парк се включиха членовете на пенсионерския клуб в рилския град с председател Атанаска Лазарова.