Ужасени туристи алармираха от курортния град: Отвратително! Огромни плъхове лазят из подземията на ”Интерхотел Сандански”, стреснаха влюбена двойка, докато се целува на пейката

  • Продавачът на семки бай Кирчо: Е сега те утепах, гризачите и вкъщи опитаха да ме ограбят…

Плъхове са окупирали ”Интерхотел Сандански”, за това алармираха клиенти на хотела, забелязали ужасните гадини да щъкат около комплекса в курортния град.

Плъховете минават необезпокоявано на повърхността около хотела и дори не се притесняват от хората, които вървят в района. Екип на вестник ВЯРА успя да заснеме плъх в краката на млада двойка, която се целуваше на пейка до хотела, недалеч от открития басейн. Гризачът излезе откъм басейна и се устреми към сергията на местния продавач на семки и бонбони бай Кирчо. „Е сега те утепах”, викна гневен продавачът и добави: ”Много ли ти се ядат семки, град мръсна, и вкъщи се опитахте да ме ограбите, изядохте ми малко семки, ама добре ви нахраних и аз.” Бай Киро тръгна да настъпва мишлето, но млада дама, която е природозащитник, го спря и мишката се прибра на хлад в хотела.

Плъхове, мишки – тези гризачи са изключително опасни за здравето, предупредиха експерти. Сред най-страшните болести, пренасяни от плъхове, са чума, коремен тиф, при което бактериите удрят храносмилателната система, лимфите и нахлуват в кръвта, а също и лептоспироза – представлява опасна бактериална инфекция, преносител на която са главно плъховете.

Бай Кирчо

Те я разпространяват чрез урината си. Най-голяма опасност настъпва, когато заразен плъх уринира във водоизточник на питейна вода, докосне се до хранителни продукти, наранена кожа или здрава лигавица. Дори през последните десет години има множество доказани случаи на човешка смърт, причинена от лептоспироза, твърдят още експерти. Факт е, че плъховете са способни да прегризат стоманени въжета, дебели ВиК тръби и всякакъв друг материал в търсенето си на храна. Плъховете се хранят с развалени, загниващи отпадъци от храни, ядат от трупове на умрели животни, мърша и други.