Момичетата на „Риал” (Ковачевци) с първа победа в женското първенство – разбиха „Олимпия” (Шумен) с 10:1

ФК „Риал” (Ковачевци) донесе първите 3 точки в историята на пернишкия женски футбол.

Момичетата на ФК „Риал” (Ковачевци) донесоха първите 3 точки в историята на пернишкия футбол в Държавно първенство за жени. В третия кръг на първенството в Шумен като гост ФК „Риал” (с. Ковачевци) надигра убедително местния отбор ФК „Олимпия” с резултат 1:10.

Въпреки че предния ден част от момичетата до 17 г. участваха в тежък турнир срещу отборите на НСА (София) и ЛП „Супер спорт”, те се представиха отлично.

Мачът протече при добра организация от страна на домакините. Поради отсъствието на централния защитник Кристина Александрова този отговорен пост бе поет от капитана Алисия Робертева, която се справи безупречно, като вкара и гол. Централната нападателка Полина Ръсина – чрез извеждащите подавания на Деа Попова, Илина Стоянова, Теодора Данева и Ивета Косева, се справи отлично, като вкара 8 гола.

В дебюта си за ФК „Риал” (Ковачевци) 17-годишната Никол Николова вкара и гол. Дебют за ФК „Риал” направи и 18-годишната защитничка Петя Емилова.

В четвъртия кръг момичетата на Ковачевци ще посрещнат добре познатия отбор на „Спортика” (Благоевград), като мачът ще е в неделя (8 октомври) от 14,30 ч. на стадион „Димитровец“ в с. Ковачевци.