63-годишна жена от Дупница пусна 4700 лв. от терасата, МВР говорителката Катя Табачка: „Ало” измамниците искат пари за лечение и залавяне на престъпници

Катя Табачка

63-годишна жена от Дупница е съобщила в РУ-Дупница, че е пуснала от терасата си 4700 лв., след като по телефона й се е обадил мъж, който се е представил за служител на полицията, поискал с пари да помогне на служителите за залавяне на телефонни измамници… По случая е започнато досъдебно производство.

Множество сигнали са постъпили в полицията в Кюстендил и Дупница от граждани, които са получили обаждания по телефона от измамници, съобщиха от полицията. „Измамниците искат от гражданите големи суми пари. В Кюстендил обадилите се искали пари за лечение на близки роднини, отправяли са и заплахи. В Дупница се представят за служители на полицията и искат парична помощ от гражданите за залавяне на телефонни измамници.

Призоваваме гражданите да не дават парите си на непознати. Да бъдат сигурни, щом са поискани по телефона, това е опит за измама. Призоваваме да не съобщават по телефона адреса си и номера на мобилния си телефон.

Призоваваме, ако получите обаждане, свързано с искане на пари, не давайте. Звънете на тел. 112”, посочи говорителят на ОДМВР- Кюстендил Катя Табачка.