Внучката на писателката Фимка Гогова-Михайлова – Фимка, пристигна на Рупите от Швейцария да благодари на Бог за изцелението си, Ванга спасила живота й

Лалка Бенгюзова с приятелката си от Струмица Фимка Гогова-Михайлова, внучката й Фимка, която живее в Швейцария, и тяхна позната.

Фимка Гогова-Михайлова приживе е била приятелка на пророчицата, раздаде цяла торба книги за нея, разказа Лалка Бенгюзова

2000 души се стекоха на храмовия празник, хапнаха и агнешки курбан

Над 2000 души се стекоха в храма на петричката пророчица баба Ванга на Рупите, за да честват Петковден и храмовия празник, като бе отбелязана и 23-тата годишнина от освещаването на черквата.

Председателят на фондация „Ванга” Иван Драмов от Дупница – вляво, и Нешка Робева

Сред вярващите бе и Фимка, която живее в Швейцария. Ванга спасява живота й, когато е била на две годинки, разказва Авторката на документалната поредица “Ванга в народната памет” и писателка Лалка Бенгюзова от Благоевград.

„Заминах за Рупите да се срещна най-вече с приятелката ми от Струмица Фимка Гогова-Михайлова. Открих я в изложбената зала да купува книга за Ванга за своята най-добра приятелка от детинство. С нея за първи път тази година е внучката й Фимка, която живее в Швейцария. Пророчицата е спасила живота й.

От България и чужбина се стекоха вярващи на храмовия празник.

Фимка Гогова-Михайлова приживе е била приятелка и на Ванга. Тя дойде със сина си Митко Гогов, внучката си Фимка и приятелка. Раздаде една чанта с книги на жадни за четива за Ванга”, сподели Бенгюзова милия момент от срещата с приятелката си.

„Приживе Ванга ми казваше – събирайте се приятелите, но моето място да е свободно, аз ще бъда с вас. Грижим се всичко в комплекса да бъде така, както тя го харесваше – свежо, чисто, подредено и с цветя. Ванга през целия си живот не спря да помага на хората в беда. Затова никога няма да бъде забравена и тук винаги ще има хора, които се прекланят пред живота и делото й”, каза председателят на фондация „Ванга” Иван Драмов от Дупница. „Хубавото време също бе причина толкова много народ да дойде в църквата „Света Петка Българска”. Отец Живко отслужи тържествена света литургия. По-късно раздадохме курбан на абсолютно всички миряни, за него бяха дарени от различни хора 6 агнета”, каза и управителят на комплекса в Рупите – Серафим Иванов. Тук бе и известната ни треньорка по художествена гимнастика Нешка Робева, която сподели: „Ванга винаги ни говореше да сме добри, но хората не го правят, дори понякога и на мен ми се случва да не спазвам заръките й”, призна Робева.