3 335 лв. събраха полицаи на благотворителен футболен турнир за болната Виктория в Долна баня, голмайстор стана Кирил Божков от РПУ – Самоков

 

Зам.-кметът инж. Красимир Тодоров и комисар д-р Веселин Георгиев откриха събитието

На 6-месечна възраст Виктория Василева получава диагноза „Детска церебрална парализа“, съпроводена с пареза на дясната ръка и киста в лявото полукълбо на мозъка

 

Над 3 000 лв. за болната от церебална парализа Виктория събра благотворителеният турнир по футбол на малки вратички с изключителното съдействие и домакинство на община Долна баня. Той се проведе на новия спортен комплекс и се организира от ОДМВР – София област и Спортен клуб “Мусала”

В двудневната спортна надпревара взеха участие общо десет отбора – девет от районните управления на полицията в Софийска област и един отбор от ДАНС.

На официалното откриване присъстваха заместник-директорът на ОДМВР комисар д-р Веселин Георгиев и заместник-кметът на община Долна баня инж. Красимир Тодоров, които поздравиха участниците и им пожелаха успех в спортната надпревара, като им благодариха за съпричастността и жеста да помогнат финансово лечението на 10-годишната Виктория Василева, дъщеря на служител от отдел “Криминална полиция” в областната дирекция. Събраните суми от таксите за участие в турнира отборите пуснаха в специална дарителска кутия, като общата сума възлезе на 3 хиляди 335 лева, която бе преведена по сметката за лечение на момичето. Специален подарък получи лично Вики от заместник-директора на ОДМВР комисар д-р Веселин Георгиев и тя лично даде старт на футболната надпревара.

В крайното класиране първи стана отборът на Районното управление на МВР в Своге, които на финала победиха своите съперници колегите от отбора на РУ на МВР в Самоков с резултат 1:0 и гол на Явор Владимиров. Той получи и приза за най-добър състезател на футболния турнир. Трети остана отборът на РУ на МВР в Ихтиман, които пък победиха състава на Елин Пелин след изпълнение на дузпи с 3:1 (в редовното време 0:0).

На отборите, класирали се от първо до трето място, бяха връчени медали и специални купи.

Индивидуалната награда за феърплей получи Цветан Пеювски от ОДМВР, голмайстор на турнира пък стана Кирил Божков от РУ на МВР в Самоков, а за най-добър вратар приза получи Венцислав Боянов от ОДМВР – София.

Наградата за феърплей отбор заслужиха домакините от отбора на Районното управление на МВР в град Костенец.

На 6-месечна възраст Виктория получава диагноза „Детска церебрална парализа“, съпроводена с пареза на дясната ръка и киста в лявото полукълбо на мозъка. През 2014 г. тя е освидетелствана от ТЕЛК с 89% степен на увреждане с чужда помощ. В продължение на десет години детето се лекува в рехабилитационен център. В резултат на провежданата терапия за съжаление са възникнали множество странични ефекти и усложнения, налагащи допълнително и скъпо струващо лечение. Израелска болница е готова да предприеме лечение на Вики, но разходите са непосилни за семейството.

На името на Виктория е открита следната дарителска сметка:

UNICREDIT BULBANK

IBAN: BG 62 UNCR 7000 1521 9922 95

BIC: UNCRBGSF

Виктория Цветанова Василева