Емил Христов

ТЕЦ „Бобов дол” ще трябва да плати поредна глоба. РИОСВ-Перник санкционира дружеството с 20 000 лв. за нарушаване на разрешителното му за отвеждането на отпадъчни газове.

От ръководството на топлоцентралата с директора Емил Христов са оспорвали наказателното постановление, но то е потвърдено първо от Районен съд-Дупница, а след това и от Административен съд-Кюстендил. Нарушението е от 29.02.2016 г., когато в централата работят и двата котела, а сероочистващата инсталация е изключена.

Припомняме, че след публикация на в. „Вяря” на ТЕЦ-а се прави проверка и по повод сигнали за огромни гъби със синкав оттенък, образувани от пушека от комините и парите от охладителните кули.

 

Една от последните глоби от 20 000 лв. на теца бе потвърдена  през юни т.г. от Районния съд в Дупница. Нарушението се състои в това, че едновременно са изпускани вредни емисии и от двата комина на централата, което е в разрез с комплексното разрешително на топлоцентралата.

2 КОМЕНТАРИ

  1. Събота и неделя също сероочистващата инсталация е изключена.Ама се пази в тайна.

  2. Тъп, най-тъп, Емил Христов! Този директор ще изяде хляба на хиляди хора от некадърното си управление и самоуправство. И от къде на къде тези глоби трябва да са за сметка на работниците? Г-н Емил Христов, ако плащаше глобите от собствения си джоб, дали с лека ръка ще разпилява финансовия ресурс на централата! Хората също имат нужда от тези пари!

Comments are closed.