До 10 години затвор за Г. Динев, конвоирал триото обирджии на банкомата в Сапарева баня

 

В касата на устройството, взривено от Красимир Йорданов, Кирил Микев и Тодор Богданов, имало само 9000 лв.

 

Районна прокуратура – Дупница привлече като обвиняем 34- годишния Г. Динев, конвоирал триото обирджии, които вчера взривиха и обраха банкомат в Сапарева баня. До 10- години грозят Динев за това, че с лекия си автомобил „Фолксваген Кади“ осигурил безпрепятственото придвижване на джипа „БМВ Х5“, с който Красимир Йорданов, Кирил Микев и Тодор Богданов се придвижват при обира в курортното градче.

Динев е обвинен, че умишлено е улеснил противозаконно отнемане на чужда движима вещ.

Както „Вяра” съобщи, около 03:20 ч. в четвъртък в гр. Сапарева баня беше взривен банкомат в офис на банка ДСК ЕАД на ул. „Княз Борис I“. След взрива крадците успяват да измъкнат сейфа, съдържащ касета с 9 000 лева.

Обвиняемият Динев е задържан с постановление на прокурор в РП-Дупница за срок до 72 часа.

А иначе в издирването на Красимир Йорданов, Кирил Микев и Тодор Богданов, в което се включиха 250 полицаи, хеликоптер, дронове и кучета. Издирването продължава.

В същото време главният секретар на МВР Младен Маринов заяви: „Аз не смятам, че сме изпуснали лицата, които взломяват банкомати. Напротив, знаем кои са и имаме доказателства, създадена е организация и ще ги хванем“. „Според нас са отговорни за поне 4 взломявания“, уточни още Маринов.

По думите му вече е създадена необходимата организация, бандитите да бъдат заловени. По данни на МВР, те не са напуснали страната.