Жители на Господинци и Брезница в сигнал до в. „Вяра”: Непълнолетната Галя изостави 2-годишния си син и замина с нов възлюбен за Англия, две баби си прехвърлят детето

Майката на детето с мъжа, с когото е отишла в Англия.

 

Случаят е стигнал до отдел „Закрила на детето” в Гоце Делчев, питаме как 17-год. девойка е минала границата, коментират в гоцеделчевските села

Новият мъж в живота на Галя е от Долно Дряново, има жена и дете, казват в Гърменско

Непълнолетната Галя Кръстева* от гоцеделчевското село Господинци изостави 2-годишното си момченце и замина за Ангия с новия си мъж, сигнализираха в редакцията на в. „Вяра” обезпокоени читатели.

Една от бабите с внучето си

„Две баби от Брезница и Господинци си прехвърлят 2-годишното момченце, изоставено от непълнолетната му майка, избягала със семеен мъж от гърменското село Долно Дряново в Англия”, казаха местните хора. И допълниха: „Малкият е бил изоставен на възрастната му баба в Брезница – майка на съпруга на Галя, който излежава в момента присъда за наркотици и който не е припознал детето. Галя е родена 2000 година и през м. февруари ще навърши пълнолетие. Родила е сина си, когато е била на 15 години. Сегашният й мъж от Брезница бил трети неин съпруг, с когото е живяла на семейни начала, а с четвъртия от Долно Дряново избягала в Англия.

Как непълнолетната Галя от Господинци е минала границите и имала ли е нотариално заверено пълномощно от родителите й?, разказват и питат жителите на гоцеделчевското село. Тези въпроси и цялата история обаче са в компетенциите на съответните институции и те трябва да ги изяснят. Това е историята, която от няколко дни обикаля с пълна пара двете гоцеделчевски села Брезница и Господинци, както и гърменското село Долно Дряново. Хората от Брезница разказват, че мъжът на Галя, след като разбрал за бягството й, изпращал закани от затвора, че като излезе, ще си разчисти сметките. Галя и детето живеели при възрастната му майка в неговия дом в Брезница. Галя работела в местен цех и била известна с по-различно поведение. Според разказите Галя срещнала последния си мъж точно в този цех.

„Бабата от Брезница обаче отказала да гледа момченцето и го завела при майката на Галя в Господинци. Детето на няколко пъти било прехвърляно ту на едната, ту на другата баба, защото и двете не могли да се грижат за него”, разказват още в Гоцеделчевско. Случаят стигнал до отдел „Закрила на детето” в Гоце Делчев, твърдят местните хора.

В Господинци разказват, че  майката на Галя е безработна. Преди дни тя подала документи в отдел „Закрила на детето“ в Гоце Делчев с искане то да бъде настанено да живее при нея в Господинци.

В Долно Дряново също са запознати с историята. Разказват, че последният избраник на Галя е на 26 години, има съпруга и малко дете. „То чака баща си да се прибере от работа, а майката и нейните родители не намират точните думи, с които да обяснят на детето какво се е случило”, разказват близки до семейството. Според тях 26-годишният мъж бил кротък и съвестен, но напълно хлътнал по Галя. Те твърдят, че откакто е в Англия, не е изпращал пари на семейството.

* Истинските имена на споменатите лица в разказа на читателите ни се пазят в редакцията на в. „Вяра”