Жители на бл. 16 в кв. „Самоково”: Христо Мишков лепна магазин към току-що санирания ни блок, законно ли е?

Владимир Георгиев ( на малката снимка)

Потърпевшите изпратиха подписка в ОбС, кметът Вл. Георгиев задължен да направи проверка

Заведение се прикрепи към стените на току-що саниран блок в Самоков. 20 собственици на апартаменти в бл. 16 в жк “Самоково“ се оплакаха пред „Вяра“ за извършени строителни дейности от страна на управител на магазин, прикрепен за блока. По думите на хората е  изградена дървена и метална конструкция, с което управителят на магазина бил нарушил целостта на северната стена на блока. Хората от блока са информирали за проблема ОбС-Самоков и са депозирали подписка от 20 живеещи.

Ето какво се казва в писмото им:

„Законно или незаконно от северната стена на новосанирания блок №16 в жк „Самоково“ се извършват строителни дейности? До блока има прилежащ търговски обект, собственост на Христо Мишков – магазин за хранителни стоки. Преди месец изгради газобетонна стена, тоалетна и мивка. Прокара тръби, прикрепи за блока дървена и метална конструкция, с което наруши целостта на северната стена на блока ни. Това се случи само месец след саниране на обновената сграда. Моля да извършите спешна проверка и определите нанесените щети. Ние, възмутените граждани, се обръщаме към съвестта на всеки един от вас, как с лекота може да се унищожи всичко ново и красиво. Кой дава разрешение да се потъпкват наредби и закони?”

След постъпилата жалба до Постоянната комисия по устройство на територията и екология в състав Емил Кривошиев, Николай Николов, Мариана Дренска и Вероника Стефанова съветниците  са взели следното решение:

Общински съвет-Самоков задължава кмета Владимир Георгиев да извърши проверка за установяване на законността на строителните дейности от северната страна на бл. 16, в кв. ”Самоково”. В случай на установени нарушения да бъдат сезирани съответните органи.

Резултатът от проверката да бъде докладван от длъжностните лица, които са я извършили на заседание на Общински съвет – Самоков.