11 са номинираните за спортист №1 на Петрич, 17 се борят за приза при младежите – гласуването на страницата на общината във фейсбук до 5 януари

Димитър Бръчков

Гражданският вот ще бъде прибавен към оценката на комисията, назначена от кмета Бръчков

 

11 са номинациите за спортист на годината – мъже и жени, в община Петрич. Състезателите са постигнали успехи в следните дисциплини: футбол, канадска борба, планинско бягане и колоездене, ски алпийски дисциплини, бойни спортове, мотокрос, кикбокс. За спортист на годината –юноши и девойки, са номинирани 17 състезатели с успехи в дисциплините: планинско колоездене, борба, карате, колоездене, бокс, футбол, билярд, муай тай. За спортист на годината – деца, има подадени 12 номинации. Това са най-добрите в дисциплините: лека атлетика – скок от място и бягане, борба, карате, бокс, планинско колоездене. За треньор на годината са постъпили девет имена на треньори, а за отбор на годината номинациите са пет. Назначена за оценка на номинациите е 8-членна комисия със заповед на кмета Димитър Бръчков в състав от журналисти, учители по физическо възпитание, общински съветници и служители на общинската администрация.

На фейсбук страницата на община Петрич жителите на общината също могат да дадат гласа си за спортист, треньор и отбор на 2017 година. Гласуването онлайн започва в 08.00 ч. на 04.01.2018 г. и ще приключи в 08.00 ч. на 05.01.2018 г. Гражданският вот ще бъде прибавен към оценката на комисията, назначена от кмета Димитър Бръчков. От 19.00 ч. на 05.01.2018 г. в големия салон на читалище „Братя Миладинови -1914” е официалната церемония за връчване на годишните отличия. Ще бъдат наградени също и спортисти по наредбата, приета от Общински съвет – Петрич.