„Бороспорт” пуска на пълна мощност оръдията за сняг в ски зона Боровец

 

След почти седмица чакане температурите в ски зона Боровец най-накрая паднаха под нулата и от „Бороспорт“ започват усилено производство на сняг. През следващите часове ще бъде включена снежна инсталация на пистите „Петър Попангелов“, „Ястребец 3“, „Мартинови бараки“ 1, 2, 3 и 4, „Ситняково“ 1, 2 и 3, „Рила“, „Иглика“, „Ротата“ и на част от „Червено знаме“.

Прогнозата за следващите десет дни отново предвижда затопляне на времето, затова от курорта ще пуснат оръдията на максимална мощност. Производството на сняг може да създаде неудобство на някои от скиорите и сноубордистите, но ще осигури достатъчно снежно покритие за следващите седмици – както за туристите, които карат през деня и на нощното каране, така и за най-добрите ни състезатели в алпийските ски. На 11 и 12 януари в Боровец ще се проведе състезание за купа „Бороспорт“. То е част от календара на Българската федерация по ски и по план трябва да се проведе на писта „Мартинови бараки“ 4.

От „Бороспорт“ се извиняват за причиненото неудобство, но студените дни през тази зима са малко. Часовете с минусови температури трябва да се използват най-ефективно, дори и когато са през деня, а производството на сняг може да пречи на някои от туристите.