33-год. Константин Боровинов от Сапарева баня спечели 100 лв. за светинята в кв. „Гюргево”, 13-те смелчаци обякоха нови тениски с надпис „Бъди благословен”

Тениските бяха изработени от дъщерята на отец Димитър – Силвия Недялкова – служител в общината, в битката за кръста влезе и победителят от м.г. Румен Гьонов

 

13 смелчаци се хвърлиха в ледените води на река Джерман в битка за богоявленския кръст на сапаревобанския квартал „Гюргево”, като светинята извади 33-годишният Константин Боровинов.

И тази година по традиция oтец Димитър Недялков при храм “Св. вмчк. Георги Победоносец” в кв. „Гюргево” отслужи богоявленски водосвет на брега на река Джерман. Събитието протече при изключителен интерес от жителите на сапаревобанския кв. ”Гюргево” и града. Освен Константин Боровинов за кръста се пребориха Станко Йоцов, Кристиан Пехливански, Кристиан Иванов, Раеслав Пехливански, Светослав Иванов, Борислав Паланков, Иван Николов, Костадин Маринков и Румен Гьонов – футболистът, който извади кръста миналата година.

33-годишният Константин Боровинов от Сапарева баня е син на Татяна и Георги Боровинови. Той не скри огромната си радост и даде възможност на всички желаещи да се докоснат до свещеното разпятие за здраве и благоденствие. Отец Димитър дари 100 лв. и специално подготвена тениска на Константин. Тениски с надпис „Бъди благословен” получиха и останалите участници, които под съпровода на тъпан кръшно мъжко хоро в ледените води на реката. След това цялата дружина с богоявленския кръст и котле със светена вода тръгнаха из квартала, за да благословят всяка къща. Тениските бяха изработени от дъщерята на отец Димитър – Силвия Недялкова – служителка при Общинска администрация – Сапарева баня.