Воин Войнов сменя Венцислав Арсов като старши треньор на „Рилски спортист”

 

Камъкът си тежи на мястото. Максимата в пълна степен важи за бившия национал и футболна легенда Воин Войнов. След като напусна „Рилски спортист” през април миналата година в посока „Локомотив” (Пд), 65-годишният специалист се съгласи отново да поема отбора. Той ще замени на поста досегашния наставник Венцислав Арсов, под чието ръководство „Рилецо” завърши първия полусезон на Югозападната трета лига на 13-а позиция с отрицателен баланс от 6 победи, 3 равенства и 8 поражения.

Роденият през 1952 г. в с. Чепинци Войнов ще съчетава и другата длъжност, която заемаше досега – спортен директор. Старшията е постигнал договорка с ръководството на „Рилски спортист” по всички въпроси и се очаква да привлече няколко нови имена, още повече, че досегашният голмайстор на тима Петко Петков-Рамбо прие офертата на лидера в групата ЦСКА 1948. На ст. „Искър” усилено се говори, че пред напускане е и левият бек Тихомир Крумов, който има оферти от родни клубове след силните си изяви през есента на миналата година.

Яснота около селекцията и контролите на „оранжевите” ще има на 15 януари (понеделник), когато е първата тренировка на състава след зимната пауза.

 

На снимката: Воин Войнов