Виктор Янев: Около 400 000 лв. ще бъдат нужни за ремонта на закритата лекоатлетическа писта в Кюстендил, от общината на кмета Паунов готвят проекта

Виктор Янев

Водихме разговори с министър Кралев и за ремонт на външната писта и самия спортен комплекс, допълни губернаторът

Средства за закритата лекоатлетическа писта в Кюстендил, както за осветление, така и за отопление, ще бъдат отпуснати със сигурност от страна на Министерството на младежта и спорта в частта си “Капиталови разходи”, коментира областният управител Виктор Янев.

Закритата лекоатлетическа писта

Според него за целта ще са нужни около 400 000 лв. Той се е срещнал със спортния министър Красен Кралев, на която са разговаряли за ремонт на закритата лекоатлетическа писта на стадион “Осогово”. “От страна на общинска администрация предстои да бъде направен проект по отношение на количествено- стойностна сметка в Министерството на младежта и спорта.

Петър Паунов

Едва тогава ще стане ясно колко пари ще бъдат необходими, но според мен ще са необходими около 350-400 хиляди лева за рехабилитацията и възстановяването на закритата лекоатлетическа писта. Водихме разговори с министър Кралев и за ремонт на външната писта и самия спортен комплекс, но това, което той обеща на този етап да бъде изпълнено, е само това. Самото спортно министерство е с много ограничен финансов ресурс по отношение на капиталови разходи, така че средствата ще бъдат само за закритата писта. На друг етап можем да говорим за отпускане на целеви средства по отношение на откритата писта и на целия този проект, който съществува от много години насам и непрекъснато с него спекулират всички политически сили”, заяви областният управител.

Закритата лекоатлетическа писта в града под Хисарлъка е единствена в България, има дължина 130 м и шест коридора и се намира в Националната спортна база “Осогово”, която е открита на 5 ноември 1979 г. В края на пистата се намира и залата за хвърляния и скокове, които също имат нужда от ремонт.