Емил Христов

В Бобов дол ври и кипи. След като надзирателите се включиха в националния протест на колегите си и поискаха по-високи заплати, сега и в ТЕЦ „Бобов дол” назрява недоволство.

Харалампи Златанов

Петнадесетина работници на централата съобщиха, че са в готовност за протест заради забавата на полагащите им се ваучери за храна. В момента са в процес на събиране на съмишленици, защото се страхуват, че ако само те скочат, ще бъдат уволнени.

Енергетиците обаче са на ръба на търпението си в очакване на полагащите им се ваучери за месец октомври. Те недоумяват как ръководството на мините успява да дръпне малко по-напред в изплащането на ваучерите на миньорите, а те продължават да са с 3 месеца назад.

„Щом директорът на „Въгледобив” Харалампи Златанов успя да навакса малко, би трябвало и при нас да се получи, все пак вече е почти февруари, а говорим за ваучери, които ни се полагат за октомври. Не искаме да ни се дава нещо в аванс, а това, което е изработено още в миналата година”, категорични са служителите на ТЕЦ „Бобов дол”, които са решени, ако проблемите продължат, да поискат оставката на директора на централата Емил Христов.

„Сега трябва да ни преведат ваучерите за месец октомври. На 24.01.2018 г. ни преведоха аванс за заплатите. Знаем, че заплатите се превеждат на два транша – между 11-о и 22-ро число от месеца, а аванса си чакаме от 22-ро до 29-о число. Искаме дата и за ваучерите, все пак семейства храним, а вече доста изоставаме.

Преди нова година на миньорите дадоха ваучерите за септември и октомври, а на нас само за септември. С какво сме по-различни от тях?”, пишат на имейлите на вестника енергетиците, пожелали да не цитираме имената им.

Please follow and like us:

2 КОМЕНТАРИ

  1. Тия дати са актуални само за глупавия директор, който си пуска заповеди за свое успокоение! Това са датите от директора, но не е подчертано, че са с два месеца закъснение. Пример, заплата за декември, я взимаш чак в края на февруари! Според синдикатите, което са подписали в Теца, аванса е на 15 число за текущия месец и 30 число заплата за предходния месец! Защо не си спазва тези договорки. Не знам тая рая още колко ще слуша глупостите на това продажно ръководство? НА БУНТ СРЕЩУ НАЙ-КОРУМПИРАНИЯ ДИРЕКТОР В РЕГИОНА! ТРУПАТ МИЛИОНИ НА ГЪРБА НА ГЛАДНИТЕ СИ РАБОТНИЦИ!!!

Comments are closed.