Разложанин вози 1500 кутии цигари без бандерол в колата си, откриха 500 къса саморъчно напълнени цигари в къща в с. Корница, общ. Гоце Делчев

Снимка: Архив

 

1500 кутии цигари без бандерол бяха открити в спрян за проверка лек автомобил „Тойота Рав 4“ в Разлог. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 234, ал. 1 от НК. Водачът на автомобила – Н.М., на 48 години, от Разлог, е задържан със заповед за задържане за срок до 24 часа.

500 къса саморъчно напълнени цигари, с надписи IPERIUM върху тях и без поставен акцизен бандерол бяха открити в частен дом в с. Корница, общ. Гоце Делчев. Полицията се натъкнала на находката в хода на проведена операция по противодействие на контрабандата, съхранението и незаконното разпространение на акцизни стоки без бандерол – цигари и тютюн за пушене. По случая в РУ Гоце Делчев е образувана преписка. Уведомен е дежурен прокурор.

В Банско пък полицаи спряха за проверка дрогиран шофьор от Сливен. 30- годишният мъж шофирал „Рено Меган“, той е изпробван с техническо средство за използвани наркотични вещества, което е отчело положителен резултат за наличие на амфетамин и метамфетамин. Задържан е за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо производство.