Мениджърът от Мексико Кирил Емилов доведе 17 футболисти в Дупница

Кирил Емилов

48-годишният български мениджър Кирил Емилов, който от 17 години работи като футболен специалист в Мексико, отново е в Дупница със 17 футболисти. Те се готвят под ръководството на известния футболист и треньор Борис Кръстев.

Както е известно, Кирил Емилов през 2016 г. дойде с група футболисти от САЩ, Мексико и Колумбия, които бяха изпробвани в контролни срещи и наблюдавани от български и чуждестранни футболни треньори и мениджъри. От тях шест души бяха трансферирани в различни отбори от германското първенство, а Еди Купър заигра в отборите на „Марек” и „Германея”. В момента играе във втора дивизия от мексиканското първенство.
Групата от футболисти тази година също, макар и за кратък период от време, предизвика интерес от различни клубове в Югозападна България. В момента халфът Мануел Гонзалес е в „Марек”, като беше одобрен от втородивизионния „Струмска слава” (Радомир), но заради липса на квота за чужденци ще играе в дупнишкия клуб. Андре Ангульо – нападател – също бе одобрен от радомирския клуб, но заради разтежение почива и ще се прецени къде ще заиграе. 21-годишният защитник Мигел Арияс бе одобрен в контролния мач в изминалата събота от „Пирин” (Гоце Делчев) и остава там. Според думите на президента на „Пирин” (ГД) Иван Близнаков тримата колумбийци, доведени от мениджъра Кирил Емилов, са направили чудеса по време на контролния мач срещу „Места” (Хаджидимово), но на този етап се очаква уреждане на документите, даващи им право за игра. Във вторник, 13 февруари, част от футболистите на мениджъра Кирил Емилов ще бъдат изпробвани с фланелката на „Пирин” (ГД) в контролен мач от 14.30 часа на стадион „Цар Самуил” в Петрич срещу U-19 на „Лудогорец” (Разград). Засега най-успешен е трансферът на Кирил Емилов с 25-годишния нападател Джанкарлос Бланко в гранда ЦСКА.