Отличен старт за кюстендилските гимнастички в новата година и с новите правила на МТ “Олимпия-74”

Отлично представяне на момичетата в А-категория

Младите надежди на “Велбъжд” показаха новите си композиции и спечелиха поредните си отличия

Първия си старт за годината направиха 20 гимнастички на кюстендилския клуб по художествена гимнастика “Велбъжд”. Младите надежди участваха на силния международен турнир “Олимпия-74” в София, който се проведе по новите правила. Участваха 18 клуба от чужбина и 16 от страната, с общо над 300 състезателки, в различните възрасти и категории.

Кюстендилските грации показаха новите си съчетания.

Кюстендилските грации се предстaвиха отлично на килима, след като показаха новите си композиции. Ивайла Стоянова, Светослава Георгиева, Цветозара Миленкова и Мишел Иванова се класираха сред най-добрите три гимнастички в А-категория на своите възрасти. Светослава се окичи със сребърен медал в многобоя при родените 2009А. Тя се класира на трето място на без уред и е 3-та на въже. В същата възраст и категория Виолина Мазнева се нареди на 5-о място в многобоя.

Медали за гимнастичките в Б-категория

При родените 2007А Цветозара Миленкова спечели бронзовото отличие в многобоя и златен медал на топка. Ралица Стоилова е на 8-о място в многобой и 2-ра на въже. Мишел Иванова завоюва бронзов медал в многобоя при родените 2005 А. Тя грабна златото на обръч и остана четвърта на бухалки. При родените 2010А Ивайла Стоянова е първа на без уред.

В категория Б кюстендилските гимнастички завоюваха още медали. При 2011 Б Габриела Василева е втора на без уред. Габриела Машова стана първа при родени 2010 Б също на без уред. При 2009 Б Ели Христова се нареди втора в многобоя, спечелвайки злато на въже. В същата възраст Карина Бурназка е втора на без уред. Божидара Златанова взе бронз на въже и остана четвърта в многобоя при 2008 Б, а Зара Павлова е шеста в многобоя. Златен медал при родени 2007Б грабна Михаела Желева на обръч. Четвърта в многобоя при 2006 Б остана Цветомира Тодорова, спечелвайки злато на въже и трето място на без уред. Три медала при 2004 Б за Маглен Бурназка. Тя е първа в многобоя, 2-ра на обръч и първа на бухалки.

“Доволна съм от представянето на момичетата. Изиграха отлично своите нови композиции, които направихме преди месец само, тъй като отново има промяна в новия съдийски правилник и ние трябваше да се съобразим с тези нови изисквания. Като първо състезание и получените резултати очаквам успешна година за нашия клуб. Следващото ни състезание е в края на тази седмица на международния турнир Купа “Берое”, където ще участват четири момичета, по една във всяка възрастова група”, сподели президентът на клуб “Велбъжд” Валя Машова.