Прокурор Кондева-Елчинова: 3-ма души остават за 72 ч в ареста с обвинения за разбитата мрежа за проституция в Банско

Ружена Кондева-Елчинова

3 лица са с повдигнати обвинения при операцията по разкриване на мрежа за проституция в Банско. Бяха задържани общо шестима души. От тях трима – двама мъже и една жена, са с повдигнати обвинения и остават в ареста за 72 часа, останалите са освободени. Това съобщи административният ръководител на Районна прокуратура-Разлог Ружена Кондева-Елчинова. Пред съдия са били разпитани множество свидетели. Процесуално-следствените действия продължават, не е изключено да се стигне и до задържането на още лица, допълни прокурор Кондева-Елчинова.

Припомняме, арестувани са няколко момичета и клиентите им англичани, както и собственикът, който е популярният съдържател на нощни клубове по Черноморието и зимните курорти Димо Д., с прякор Флорината. Всеизвестно е, че той има верига от стриптийз барове в цялата страна. Заедно с него са задържани и негови „съдружници“ в бизнеса с жива плът.

В стриптийз бара на „калъп“ са заловени три от момичетата и клиентите им, които били вкарани в стаи, пригодени за платена любов. В клуба има дансинг, девойките танцуват и ако някой клиент си набележи момиче, плаща и я вкарват в стаите отзад. Танцьорките са и проститутки. Димо Флорината има бригада от момичета, които работят по морето, а зимата – в курортите със сняг. Пловдивчанин е. Освен стриптийз бара Димо стопанисва и дискотека „Пентхауз“ в Банско, която е една от най-модерните в курортния град.