Съдия Мая Гиздова осъди шофьор на катафалка в Бобов дол, вземал по-скъпо за погребения, Румен Зарев плаща 1000 лв. глоба

Мая Гиздова

Шофьор на катафалка в Бобов дол е осъден да плати 1000 лв. глоба за това, че е вземал по-скъпо за погребения. Съдия Мая Гиздова от Районния съд в Дупница е наложила административно наказание на Румен Зарев от с. Мламолово, който преди 2 г. като шофьор към ОП ЧОБ-Бобов дол заблудил двама души от Големо село, на които се наложило да ползват погребални услуги. През м. октомври 2016 г. шофьорът въвел в заблуждение безработния Георги Рангелов, от когото взел 150 лв., въпреки че услугата струвала 115 лв. На 8 януари същата година Зарев заблудил Вергил Станкев – пенсионер от мините, на когото поискал 150 лв. за погребението на неговата съпруга. По тарифата, определена от Общинския съвет в Бобов дол, услугата струвала 45 лв. Потърпевшите подали жалба в прокуратурата с обвинение за въвеждане в заблуждение. Зарев обяснил пред съда, че тарифата е била определена от прекия му началник И. Т.. Заявил още, че давал парите на И. Т. Той обаче отрекъл, бил категоричен, че не е вземал никакви пари от шофьора.

Стана ясно още, че докато текло делото, началникът бил освободен от работа и заминал за чужбина. Зарев продължава да работи в ОП ЧОБ, но е наказан с последно предупреждение.

„Въпроснитя човек беше отговорник за чистотата по времето, когато управител на общинското предприятие беше Виолина Стоилкова. Зад гърба й той определял колко пари да се вземат за погребения. Казвал на шофьора на катафалката колко пари да прибере, при определена цена от 57 лв. Хората са плащали по 150 лв., а в предприятието били отчитани по 57 лв. Сега излиза виновен Румен. Друг е въпросът, че не се знае още колко други хора са били ощетени, без да разберат или пък просто не са се оплакали и не са си потърсили правата”, коментират в Бобовдолско.