ОбС шефът Георги Георгиев: Даваме 160 000 лв. за спорта в Сандански, по 4000 лв. ще поделят 7-те спортни клуба, ФК „Вихрен” вече се самоиздържа 

Георги Георгиев

 

„Тази година отделихме рекордните 160 000 лв. за спорта в общината. Парите възнамеряваме да инвестираме изцяло в инфраструктура. Имаме 7 спортни клуба, на които разпределихме по 4000 лв. субсидия. Емблемата на Сандански, разбира се, е футболният отбор „Вихрен”, гордеем се и с успехите на плувеца Антъни Иванов, който тренира в плувния клуб „Вихрен” (Сандански).

Футболният „Вихрен” вече се самоиздържа и не даваме нито стотинка за него. Както знаете, предоставихме го заедно със стадиона срещу 1 лв. наем на Костадин Динев”, каза председателят на Общинския съвет Георги Георгиев.

Припомняме, че Динев спечели 10-годишна концесия на стадиона в града, той вече стопанисва обекта, който му беше предоставен след гласуване от ОбС, само един беше против.

 „Ес Би Ес” беше единствената фирма инвеститор с управител Георги Манолев, той представлява Динев във фирмата”, съобщи Георгиев, който е бившият председател на футболния отбор „Вихрен”.

Най-голямата придобивка и радост за спортната общественост в Сандански е изграждането на спортна зала на мястото на бившите казарми. Екипът на кмета Котев спечели 2,5 млн. лв. за многофункционална спортна зала с игрище за волейбол, баскетбол, борба, джудо.

„Разбира се, може да се поздравим и с лекоатлетическата писта. Средствата са осигурени от държавата”, припомни Георгиев.