Работникът Иван Поюков: Братът на депутата Димитър Гамишев – Костадин подкопава имота ми с път до хотелите им в Лещен, заяви ми: Тоя телефон ще ти го вкарам някъде

Поюков твърди, че този човек е депутатският брат

Поюков призна, че е затворил пътя, за да възстанови имота си, и посадил дръвчета, подал жалба в община Гърмен

Кметът Капитанова: На място е изпратена проверка и е констатирано, че имотът на Поюков не е застрашен, има нужното отстояние

Къде ние ти влизаме в твоя имот? Къде ти го подкопаваме, ти знаеш ли къде са границите?, питат Иван от отсрещната страна

 

„Братът на гоцеделчевския депутат от ГЕРБ Димитър Гамишев – Костадин прокарва път към хотелите им в началото на село Лещен и засипаха със земя останалите земеделски имоти.

Димитър Гамишев

Притеснявам се, че подкопават моя терен, който е в съседство. Когато му поисках обяснение, ми заяви: „Тоя телефон ще ти го вкарам някъде…” Това заяви пред в. „Вяра” работникът в кооперация Иван Поюков. Той потърси редакцията на в. „Вяра”, за да разкаже за изкопните дейности, предприети от Гамишев, и твърди, че няма необходимите документи за това. Подал е и жалба в община Гърмен.

Кадър от видеоклипа, заснет от Иван Поюков

В интернет пространстното е качен видеоклип, за който Поюков твърди, че е заснел разговора между него и Костадин Гамишев, като твърди, че последният е брат на депутата Д. Гамишев. Видеоклипът бе изпратен и на редакционния ни имейл. На него се чува репликата с телефона и въпроси: „Иване, какъв ти проблемът? Ти изкара ли си… като вчера копаеше тука? Къде ние ти влизаме в твоя имот, искам да разбера? Къде ти го подкопаваме имота, ти знаеш ли, къде са границите?”

Ето какво разказа пред „Вяра” Иван Поюков: „На 20 март започнаха изкопните работи в началото на селото. Аз съм съсед по имот с Гамишеви. Започнаха да си прокарват път, но зад този имот има имоти и на други хора и те бяха засипани с баластра. Моят имот е подкопан. Отидох в общината, за да ми дадат да видя тяхното строително разрешение.

От техническата служба ми казаха, че е изпратена проверка. Не успях да се срещна с кмета на Гърмен Минка Капитонова, защото нямах записан час, а пред кабинета й имаше много хора. Отново отидох на място. Представители на общината бяха там. Обадих се и на тел. 112. Дойде полиция. Заснех видеоклип. Братът на депутата Гамишев – Костадин ръководеше изкопните дейности. Каза, че щял да ми навре телефона някъде, това се чува и на видеоклипа. Работата им спря за известно време. Притеснявам се за имота си, ще бъде ли изградена подпорна стена, ако стане нещо, кой ще носи отговорност? Снощи към 18 ч. отидох да видя дали са спрели работа, но видях, че продължават. Според мен е сменено предназначението на имота и трябва да има разрешение. Другите ниви в съседство без съгласието на собствениците им са засипани с баластра. Наместникът на Лещен също е запознат със ситуацията”, разказа Поюков.

Потърсихме за коментар кмета на Гърмен Минка Капитанова, която бе категорична: „Гамишев има поземлен имот и го заравнява. На място е изпратена проверка, чието становище е, че имотът на Иван Поюков не е застрашен по никакъв начин. Проверяващите видяха каква е ситуацията и констатираха, че имотът на Поюков не е застрашен и има необходимото отстояние. Не съм питала Гамишев път ли ще прави, или изравнява нивата си. Ниви, които са до определени декари, може да се заравняват и обработват”.

Поюков призна още, че е затворил пътя до хотелите, защото чакал негов имот да бъде възстановен. Той извикал багерист, който разкопал пътя и по този начин се възстановила нивата му, където вече бил засадил дръвчета. „Затворих пътя до хотелите, защото с години чаках да ми бъде възстановено мястото, което беше заето от пътя. Имахме уговорка с Гамишев. Миналата година отново поисках да ми бъде възстановено мястото и повиках багер, но братята поискаха отсрочка. Отношенията ни се развалиха по мое мнение. При мен дойде и купувач за мястото, даде ми капаро. След като разбра, че е проблемно, се отказа от сделката и аз върнах парите”, разказа още Поюков.

В. „Вяра” е готов да публикува мнения и отзиви и дава право на отговор на думите на Иван Поюков, който потърси медията ни, за да разкаже своето становище.

Д. Гамишев бе потърсен за коментар по телефона, но не вдигна, по традиция той отказва изявления.

Вижте видеоклипа в сайта ни

 

https://www.youtube.com/watch?v=XeU8f9DyPCk&feature=youtu.be