Почистват Еврейските гробища в Дупница

 

Започна косенето и почистването от храстова растителност на територията на Дупница от началото на април, съобщиха от общината. С приоритет ще бъдат обработени Еврейските гробища и скатовете, след което ще се продължи с жилищните комплекси и храсти по главните улици. От отдел “Екология” ще започнат и кастренето на дървета и премахването на изсъхнали по заявления на граждани с нормализирането на времето и температурите.

От отдел “Екология” съвместно с фирмата по сметосъбиране направиха проверка на локалните нерегламентирани сметища с едрогабаритен отпадък – строителни отпадъци, мебели и други. Ще бъдат предприети действия по почистването им. Жителите, които възнамеряват да извършват дейности, свързани с ремонти и подмяна на мебели и друга едра покъщнина, да се консултират с отдел “Екология” за изхвърлянето им на телефон 0701 5 92 48.
Проверката установи, че е постоянно изхвърлянето на всякакви отпадъци в коритата на реките и деретата в града и селата, както и покрай пътищата, които не само че тровят природата, но и загрозяват районите и ще се предприеме също почистване. Призоваваме жителите на община Дупница да изхвърлят отпадъците на регламентираните места.
Традиционното измиване на улиците пък е планирано за периода от 2 до 5 май.