Недоволни клиенти в сигнал до в. „Вяра”: В СВА маскират развалени домати като пресни

Развалени домати, покрити с фолио, продават в магазин от веригата СБА в Дупница, оплакаха се недоволни клиенти. На пръв поглед потребителите виждат приемлива стока, но след като бъдат разопаковани, става ясно, че доматите са започнали да се развалят, установи журналист на в. „Вяра”.

„Доматите бяха пакетирани в тарелка с фолио, като от едната страна изглеждат пресни, но от другата – скапали и негодни. Да се пакетират развалените домати и да ги продават за пресни, е ужасен търговски трик. Не ми е за парите, но защо трябва да ме мамят”, заяви недоволният гражданин.

Веригата магазини неведнъж е била компрометирана. Припомняме, че преди наколко години 60-годишният Димитър Димитров и 80-годишната му майка Велка Черешова от Дупница се оплакаха, че са ги спасявали в интензивното отделение в дупнишката болница, след като се натровили с гъби от търговската верига СВА. „Купихме гъбите от СВА в Горна махала”, заяви тогава Черешова. Лекари твърдят, че токсините, съдържащи се в 5 г гъби, са достатъчни да убият 70-килограмов човек.

Веригата магазини ползва помещение, собственост на лидера на „Земеделски тароден съюз” Вергил Кацов, който е кум на собственика. Веригата се разраства, но има доста разочаровани клиенти. Въпреки това клиентският поток не стихва, тъй като магазините са разположени на ключови места.