ОУ „Св. св. Кирил и Методий” №1 на областния шампионат по лека атлетика

Крамарска (вдясно) бе с голям принос за първото място в отборното класиране на своя тим.

Селекцията на момичетата (5-и – 7-и клас) на ОУ „Св. св. Кирил и Методий” – Самоков спечели областния етап на Ученическите игри по лека атлетика в Долна баня. Самоковки заслужиха 130 точки в отделните дисциплини и оставиха далеч назад отбора от Ботевград, събрал 81 пункта. Трети се наредиха домакините от Долна баня. С победата в рилското градче училищният състав на „Кирил и Методий” се класира за зоналния етап на надпреварата.

Изгряващата звезда на самоковската атлетика Изабел Крамарска триумфира и в трите старта, в които взе участие – в бягането на 400 метра и скоковете на дължина и височина. Крамарска раздели първото място в скока на височина със съотборничката си Джована Ангелкова, като и двете преодоляха 140 см. Ангелкова добави и трето място в тласкането на гюле. Тя бе включена и в състава на щафетата, която също бе над всички в бягането.

Другите атлетки в квартета бяха Ивана Вълчева, Мария Околска и Виктория Ляпова. Вълчева и Околска бяха най-бързи и в индивидуалното бягане на 100 м. Любомира Лазарова пък на два пъти стигна до среброто – на 400 м гладко бягане и в скока на дължина.

Предводител на победителите бе учителката по физическо възпитание и спорт Виолета Гамалова.