200 лв. помощ за бала отпуснаха на абитуриента Радостин Дингилски от многодетно семейство в Кочериново

Съветниците приеха 18 от предложените за гласуване 19 докладни.

Радостин Дингилски от Кочериново ще отиде на абитуриентския си бал с 200 лв. помощ от общината, която бе одобрена от съветниците на ОбС сесия. Момчето завършва СОУ „Христо Ботев“ в Кочериново. В семейството на Радостин Дингилски има четири деца и то изпитва финансови затруднения, затова общината ще отпусне 200 лв., за да може младежът да отиде на абитуриентския бал в края на тази учебна година. На свое редовно заседание Общинският съвет в Кочериново прие 18 от предложените за разглеждане общо 19 точки от дневния ред. Общинските съветници приеха информацията за дейността на РСПБЗН – Рила през 2017 г. и състоянието на пожарната безопасност на територията на община Кочериново. Единствената забележка в случая бе за окастряне на някои дървета, за да може да минава пожарната кола в случай на необходимост.
Съветниците приеха Отчет за състоянието на общинската собственост и резултатите от нейното управление за периода 01.01.2017 г. – 31.12.2017 г. и отчет за изпълнение решенията на Общинския съвет през второто полугодие на 2017 г. по докладна на кмета Иван Минков и председателя на ОбС Калин Везенков. Общинският съвет гласува за отдаване под наем на земеделски земи – „лозя” в землището на Кочериново, собственост на общината. Съветниците гласуваха за изменение на Решение №23 от 02.03.2018 г. Става въпрос за актуализация на Стратегията за управление на общинската собственост през 2017-2018 г. със земеделска земя, представляваща имоти, като решението се отнася за такива в землището на с. Цървище.
Съветниците приеха годишен план за развитие на социалните услуги на територията на община Кочериново за 2019 г. Те приеха и отчета за изпълнението на бюджета за 2017 г. на община Кочериново и проектобюджета за 2019 г. в частта му за местни дейности и на актуализираната бюджетна прогноза за 2020-2021 г. на община Кочериново, 1-ви етап. Съветниците приеха и Общинска програма за закрила на детето за 2018 г.
Повече дебати между съветниците имаше относно докладната за изграждане на тръбен кладенец в имот № 000006, м. Корекцията по КВС в землището на с. Драгодан, като предложението бе кметът Иван Минков да подпише за отдаване под аренда на кладенеца. ОбС гласува за допускане процедура по изработване на ПУП-ПРЗ за промяна предназначението на УПИ Х-111 кв. 8 по плана на с. Бураново от „Училище” в „Комплексно битова сграда” и изменение на страничната регулационна линия между УПИ Х-111 и УПИ IX-110 кв. 8 по имотната граница.