БАН писна 6 на проекта на Светослав Георгиев от ПМГ Кюстендил, получи и покана за международна конференция

Младият програмист получи три награди от Осемнадесетата ученическа секция на 47-ата Пролетна конференция на Съюза на математиците в България

 

Ученикът  Светослав Бойков Георгиев от ХII а клас на ПМГ „Проф. Еманиул Иванов“ в гр. Кюстендил получи отлична оценка и три награди от Осемнадесетата ученическа секция на 47-ата Пролетна конференция на Съюза на математиците в България, съобщи „Дарик радио”. Тя се организира от Ученическия институт по математика и информатика към БАН и се проведе в Боровец.
В постер-сесията по информатика и информационни технологии, Светослав Бойков Георгиев получи грамота за отлично представяне и оценка Отличен 6 за проекта си Hovercraft RC. Това е умален модел на истински хоувъркрафт, който предоставя възможност за обхождане на труднодостъпни терени.

За своя проект Светослав получи и специална награда от Стоян Велев от SAP Labs Bulgaria – център за разработка на софтуер и един от лидерите в прилагането на Lean философия и гъвкави (agile) методологии при създаването на софтуер в България.

Специален сертификат и награда за проекта му беше връчена и от доц. проф. Златогор Минчев от Института по информационни и комуникационни технологии към БАН и ръководител секция „Информационни технологии в сигурността“. Той е и директор на Съвместния център за обучение, симулации и анализ към секция „Информационни технологии в сигурността“.

Светослав Георгиев е поканен да представи своя проект и на Международната конференция CompSysTech, в която участват основно членове на европейските тематични мрежи, инициирани и координирани от Русенския университет.
Ръководител на Светослав е Валентина Стоименова, учител по информационни технологии в ПМГ „Проф. Еманиул Иванов“ гр. Кюстендил.

 

 

Снимка: „Дарик радио”