Лидерът на ОДБ Костадин Костадинов от Дупница се закачи с Путин: Нали Володя щеше да лови US бомбите във въздуха?

Отговорът дойде от ген. Кларк, бомбардирал Балканите: Разкриха ми, че САЩ има план за преврат в 7 държави, Афганистан, Иран, Либия, Сирия, Сомалия, Судан, Ирак, всичко е заради петрола

„Е, нали Володя щеше да “лови” американските ракети още във въздуха?” С този въпрос на страницата на вестник „Вяра” изскочи Костадин Костадинов – лидер на Обединения демократичен блок, който е третата по големина политическа сила в Дупница. Репликата е по повод бомбардировките на американците в Сирия. Костадинов е пропуснал официалните новинарски емисии, които съобщиха, че от 103 изстреляни американски ракети руснаците са свалили 76.

Ген. У. Кларк

Читатели питат, ако Русия скочи, наясно ли е Костадинов, че целият свят ще пламне?

Специално за Костадинов и неговите фенове екип на вестник „Вяра” си направи труда да превeдe изявление на американския генерал Уесли Кларк отпреди повече от 10 години, излъчено по американска телевизия. Кларк е генералът, който бомбардира Сърбия. Той е главнокомандващ силите на НАТО по време на бомбардировките на Балканите. Събитията, за които разказва, се развиват няколко дни след трагичния 11 септември, когато бяха сринати кулите близнаци в Ню Йорк. Въпреки че оттогава са минали много години, изявлението е изключително актуално към днешна дата. Когато е излъчено по телевизията, мнозина от американците не са приели сериозно думите на ген. Кларк. Оказва се обаче, че всичко, което е говорил тогава, е истина сега.

„Десетина дни след 11 септември бях в Пентагона. Видях се със секретаря на отбраната на САЩ Доналд Рамсвелд, после видях няколко военни, които работеха за мен. Един от генералите дойде до мен и ми каза „сър, елата за 10-ина минути, имам нещо важно да ви кажа.” Аз отговорих, че сега сме много заети. Но той набързо ми каза, че е взето решение да се започне война с Ирак. Денят беше 20 септември. Аз попитах „вие ще започнете война с Ирак, защо? Той отговори: „аз не зная, мисля, че те просто не знаят какво правят.” (смях в залата). Попитах „Вие какво, събрали сте информация за Саддам Хюсеин, че той е свързан с „Ал Кайда”? Отговори ми „не, няма такава информация. Те просто са приели решение да водят война в Ирак.” Той ми каза, че те просто не знаят какво правят и какво да правят с терористите. (САЩ поддържа „Ал Кайда” в Сирия, а Осама бен Ладен е обучен в ЦРУ и се е бил в Афганистан срещу Русия.) Той ми каза още: „Правителството разсъждава така – ние имаме добра армия, можем да сменим всяко правителство по света. Каза още – аз мисля, че съществува един инструмент, това е чук и сега всички проблеми ще изглеждат като гвоздей. Каза ми той. Няколко седмици по-късно се върнах в Пентагона. Срещнахме се отново. Точно в този момент САЩ бомбардира Афганистан. Попитах го „все още ли искаме да воюваме с Ирак?” Той ми отговори: „О, всичко е много по-лошо.” Носеше със себе си документи, остави ги на масата пред мен и каза: „Получих меморандум от Министерство на отбраната, тук в него е изложено как трябва да включим 7 страни за преврат. Ще започнем с Ирак, в момента бомбардираме Афганистан, следва Ирак, после Сирия, Либия, Сомалия, Судан и приключваме с Иран.”, каза Кларк, след което се обръща към журналиста и заявява: „Истината за Близкия изток е такава, ако при тях нямаше нефт, всичко щеше да е като в Африка. Никой не заплашва в Африка, защото там няма нефт.”

Любопитна подробност е фактът, че Путин поиска от Тръмп, Макрон и Тереза Мей доказателства, тъй като те самите заявиха, че имат доказателство, че Башар Асад е използвал химическо оръжие. И тримата в един глас заявиха, че не може да ги дадат, защото са секретни или по-точно – защото ги няма. Още една много любопитна подробност – че в същия ден, в събота, в Сирия са пристигнали специалните експерти от лабораторията ОХЗО, за да изследват района в Гута, за който се твърди, че е употребено химическо оръжие. Американците, минути преди да кацнат експертите, бомбардираха района. Това случайно ли е, защо не изчакаха да си кажат думата, след като бяха уведомени за пристигането им американците?  Не го ли направиха нарочно, за да възпрепятстват разследването? И колко човека се интересуват от истината в Сирия?

Уесли Кларк, който е върховен главнокомандващ силите на НАТО в Европа от 1997 до 2000 г., води войната в Косово. Съветник е на Ричард Холбрук по Дейтънското мирно споразумение.

Кандидат за президент на САЩ от Демократическата партия през 2004 г. и 2008 г. Заедно с Петър Стоянов е член на борда на фондацията на Бил Клинтън „Глобъл инишитив“. Част от управата на Центъра за глобален диалог и сътрудничество и носител на Голямата награда за принос за разбирателството след конфликтните региони на света.“

Интересен е фактът, че доларът е обвързан с петрола, а не със златото, както е било преди Никсън. Когато Никсън отменя златното обезпечение на долара, той го заменя с нефтено обезпечение. Сключва споразумение със Саудитска Арабия всички енергийни контракти да бъдат номинирани в долари. Затова нефтодоларът е сфера на пазара, за плащане по контракти е необходимо да се купуват долари, нефтодоларът е стандарт, на който се базира силата на долара на САЩ. Това е причината да няма бомби в Африка, според експерти.

 

https://www.youtube.com/watch?v=fDjJSTVeJ4o