Владимир Колчагов и кметът Георги Икономов

Колчагов и бившият му съпартиец К. Загорчин чертали планове за общ бизнес чрез фирма „Графит” ООД, Загорчин: Дружеството няма дейност

 

Владимир Колчагов и Александър Пиришанчин вдигат рязко градуса на политическото напрежение в Банско. Двамата бизнесмени, които въртят най-големите борси за алкохол в курорта и оглавяват партиите ВОЛЯ и ВМРО, са решили да се впуснат в битката за поста на кмета Георги Икономов.

Костадин Дурчов и К. Атанасов

Колчагов подготвя почвата в популярното заведение „Мотиката”. Пиришанчин пък зарибява клиентите си да му гласуват доверие.

„Пиришанчин минаваше за дясна ръка на бившия кмет Александър Краваров и правеше политика на неговия гръб, като притича до някой паметник, за да се снима. И нас агитира, но смятаме, че няма качества за този пост и ако се кандидатира, това означава, че ще се постави в услуга на сегашния кмет Икономов, а няма да е реална алтернатива”, звъняха в редакцията банскалии.

Съветникът Сакарев

В Банско усилено се спряга и името на лидера на ВОЛЯ Александър Весков. „Той е лицето на Марешки в Банско, но конците ги дърпа Колчагов. На Весков не му стиска да се кандидатира, защото е неуверен и предпочита да следва Колчагов, който обаче няма никакъв шанс за кметския пост, тъй като фирмите му са обект на прокуратурата заради неплащане на данъци”, припомнят запознати с политическата обстановка в курорта.

Димитър Русков

„Весков има ски училище и развива бизнес с фирма „Пирин 2000”. Колчагов обаче е като октопод. Беше в ГЕРБ, напусна партията, влезе в редиците на ВОЛЯ. Факт е, че с Весков гласуват с две ръце всички предложения на ГЕРБ в Общинския съвет. Когато беше в ГЕРБ, с другия крак Колчагов беше в БСП. Лидерът на БСП Костадин Дурчов е негов пръв бизнес партньор и съдружник. Навързали са се като свински черва”, разказаха по телефона банскалии.

Георги Главчев и Владимир Колчагов в средата

Преди време от сдружение „Бъдеще за община Банско”  изпратиха сигнал в редакцията, в който твърдят, че разкриват цялата политическа и финансова схема на местните управници.

Бл. Кишев, Загорчин, Ев. Тренчева и М. Бистрин

 „Колчагов е в много близки бизнес отношения с общинския съветник и председател на БСП в Банско Костадин Дурчов, който с всички сили на местните избори работи в полза на ГЕРБ, предавайки идеалите и принципите на БСП.

Ето някои от фирмите, обслужващи интересите на тези двама „политически лидери”: „Кей Ес Ви Ато” ООД Владимир Колчагов и Костадин Дурчов и „Кей Ес Ви” ООД  Владимир Колчагов и синът на Дурчов-Иван Дурчов.”

Потърсихме за коментар за странната комбина Костадин Дурчов. Той обаче беше в чужбина, изпратихме му сигнала на пощата. Той беше категоричен: От 2013 г. фирмата не съществува. Отношенията ни с Колчагов са изключително хладни. Тогава всъщност влязох и в политиката.” Съидейникът на Дурчов Костадин Атанасов, който е общински съветник с него, потвърди: „Костадин Дурчов уволни много хора от ГЕРБ, т.нар. калинки в момента, в който стана зам. областен управител на Благоевград. Това беше една от осдновните причини Дурчов и Колчагов да кръстосат шпаги, тъй като Колчагов тогава все още беше от ГЕРБ. ”

„Как Дурчов и Колчагов успяха да се сдобият с имоти и апартаменти по Черноморието, София и Благоевград?”, обаче питат от сдружение „Бъдеще за община Банско” и още: „Как придобиха имоти за милиони и фабриката на бизнесмен от Италия?

Колчагов е в много близки отношения и с лидера на ДПС в района и бивш общински съветник г-н Юсеин Туталъ, с когото отново имат общи фирми, извършвайки обществени дейности по време на предишното управление, като поддържане и ремонтиране на пътища.

Владимир Колчагов има обща фирма и със съветника от ГЕРБ Костадин Загорчин е поставил още един съветник под своята шапка чрез фирма „Графит” ООД, в която е съдружник”, пише в сигнала.

Справка в Търговския регистър показа, че управител на фирмата е Иван Пачеджиев, негови съдружници са Костадин Загорчин, Светломира Клечерова и Владимир Колчагов.

Потърсихме Костадин Загорчин за коментар по темета как успява да балансира бизнес интересите и политическата си дейност. „Фирмата не осъществява дейност и никога не е работила, аз съм с най-малък дял. Въпрос към управителя е защо не я закрива.”

В момента в местния парламент като общински съветници се настаниха най-мощните бизнесмени в Банско, като представители на коалиция „Бъдеще за община Банско”. В състава влизат Димитър Русков, Иван Сакарев и Георги Главчев, но те не са опозиция и винаги са декларирали, че са с ГЕРБ, нямат нито едно критично изказване и мълчат като риби. Това е мегасдружението на бизнесмени, гравитиращи към строителя на втората кабинкова линия Цеко Минев. Русков е бивш шеф на РДГ – Благоевград, но сега има частен бизнес. Иван Сакарев има ски училище в Добринище и Георги Главчев работи към концесионера на лифта. Кандидатът им за кмет Михаил Рахов беше кандидатът им за кмет и за малко не отиде на балотаж.

ОбС-Банско е в състав Петър Галчев (ГЕРБ), баща му има механа в Добринище, Евгения Тренчева (ГЕРБ) учителка, Иван Тонин, Благой Кишев (ГЕРБ) – директор на горското в Добринище, Костадин Загорчин (ГЕРБ) шефът на ВиК, Александър Весков (ГЕРБ), Димитър Русков, Иван Сакарев и Георги Главчев, от коалиция „Бъдеще за община Банско”, Костадин Дурчов и Костадин Атанасов от БСП е управител на една от най-големите фирми за алуминиева дограма в България, Ангел Недялков – най- вероятно ще влезе на мястото на Александър Краваров, Георги Думанов и Петър Баряков от коалиция „Заедно за община Банско”. Владимир Колчагов (ВОЛЯ).

 

СНИМКИ

 

01 Вл. Колчагов беше дясната ръка на кмета Икономов.

02

03 Съветникът Сакарев

04 Димитър Русков.

Please follow and like us:
fb-share-icon0