Ивона Никлина от Сапарево показа уникална икона на изложба в Сапарева баня, Борислав Спасов нареди пейзажи

Участници в изложбата заедно с преподавателката си Теодора Цупарска (в средата). Вдясно - Борислав Спасов с родителите си.

 

Млади художници от СУ „Христо Ботев” представиха 37 рисунки в ГХГ “Васил Крапчански”

Учителката Теодора Цупарска: В училището има талантливи деца, предстои им голямо бъдеще

 

 

Ученици от от 5. до 8. клас на СУ „Христо Ботев” в община Сапарева баня представиха обща изложба живопис в градската галерия „Васил Крапчански”.

Ученици от СУ „Христо Ботев” и гости на изложбата

Комисия от трима души – председателят на представителството на СБХ в Сапарева баня Богомил Благоев, Слави Лилов и уредникът на галерията Силвия Славкова, избра от многото предложени за участие творби общо 37 рисунки за изложбата. Това са акварели, рисунки с туш и молив и пастели на Лъчезар Божилов, Дея Чучуганова, Васко Мацанов, Калоян Софрониев, Борислав Спасов, Ивона Кишкина, Надежда Косовска, Денислава Пешина, Стефани Ставрова, Симона Митина, Велислава Дашева, Георги Наумов, Кристина Костадинова, Василена и Татяна. На откриването на изложбата присъстваха десетки деца от местното училище, тяхната преподавателка Теодора Цупарска, родители, служители на общината. Майките на Боби Спасов и на Калоян Софрониев, съответно Малина Спасова и Цветана Софрониева, също присъстваха на откриването.

Силвия Славкова (вдясно) откри изложбата на младите таланти.

Те заявиха, че изцяло подкрепят децата си и им пожелават много бъдещи успехи.

Учителката по изобразително изкуство Теодора Цупарска разказа, че преподава в СУ „Христо Ботев” от миналата година и се чувства добре сред своите възпитаници. Тя не скри, че в училището има талантливи деца, на които им предстоят успехи в бъдеще и им пожела да не спират да творят. За впечатляващата икона на Ивона Никлина от с. Сапарево Цупарска каза, че рисунката е готвена за конкурс, но за момента е изложена в експозицията.

Икона, нарисувана от Ивона Никлина.

Инициативата за провеждане на изложбата е на представителството на ГХГ „Васил Крапчански” и на Теодора Цупарска, а рисунките на талантливите деца са рисувани в учебните часове. Те ще останат в галерията до 20 май, когато тук ще бъде открита изложба на известната кюстендилска художничка Ценка Бакърджиева.