„Беласица” се готви усилено за турнира по хандбал на зона „Витоша”, само при три победи може да заеме първото място

Отборът на „Беласица” по хандбал

 

Отборът на „Беласица”, воден от треньорите Красимир Мелков и Васил Ангелов, се готви усилено за четвъртия турнир по хандбал за първенството на зона „Витоша” за деца до 14-годишна възраст. Васил Ангелов заяви, че до момента младият петрички отбор е трети във временното класиране и само при три победи в София в залата на ЦСКА може да заеме първото място, даващо право за участие на финалната фаза на републиканското първенство в Габрово през м. юни.

„Ако евентуално заемем второто място, тогава ще трябва да играем баражи с отбори от други зони, за да спечелим квота за участие в РП. Нашите състезатели са с една година по-малки по възраст, повечето са ученици от 5-и и 6-и клас, а не 7-и, както са от другите отбори. Независимо от всичко това нашите възпитаници са готови да дадат всичко от себе си и да ни зарадват”, сподели треньорът Васил Ангелов.

По-малките 12-годишни състезатели приключиха на трето място в зона „Витоша” през настоящото първенство. Това е голям успех, след като се знае, че от две години насам група ентусиасти, начело с бившия хандбалист, сега президент на ОХК „Беласица” Георги Хаджимаргаритов решиха да възвърнат славата на петричкия хандбал. През следващото първенство се обмисля от страна на ръководството на ОХК „Беласица” да се изгради още една група и хандбалните отбори да станат три при момчетата. В проект е от следващото първенство да се изгради и отбор от момичета, защото пет от тях в момента участват в зоналното първенство с 12-годишните момчета.