Сензацията е факт! Груба съдийска грешка прати „Пирин”, а не „Витоша” във Втора лига

 

Сензацията е факт! „Пирин”, а не „Витоша” (Бистрица) е директният изпадащ от Първа лига. Благоевградчани загубиха с 1:2 реванша от финалния плейоф за оставане в елита и след общ резултат 2:2, но с по-малко отбелязани голове на чужд терен се озоваха във Втора лига.
Успехът на бистричани, който бе първи като гост през този сезон и втори от началото на първенството, ги изпрати на бараж за оставане/влизане в Първа лига срещу втория във Втора лига – „Локомотив” (София).

Резултата откри Радко Мутафчийски в 60-ата минута, а след 180 секунди Григор Долапчиев удвои. Второто попадение обаче не трябваше да бъде зачетено, тъй като нападателят на „Витоша” бе в явна засада. Страничният съдия вдигна флагчето и състезателите на „Пирин” спряха да играят, но главният рефер Станислав Тодоров не се съобрази с решението на своя колега и сбърка, а неговата грешка прати „орлетата” във втория ешелон.

Те все пак върнаха един гол чрез Костадин Ничев, но като цяло играха по-слабо от своя съперник и в крайна сметка загубиха мача и мястото си в групата на майсторите.