Жители на Клисура: 105 дни в центъра на селото зее огромна яма след ВиК ремонт, може да падне дете или камион

 Проблемът е, че общинското предприятие няма багер, за да запълни дупката, помолиха ни, когато имаме път към Клисура, да се справим, коментираха от ВиК – София-област

 

За зейнала огромна дупка вследствие на ВиК ремонт, извършен от общинското строително предприятие към община Самоков, сигнализираха в редакцията на в. „Вяра” живеещи в центъра на село Клисура. Местните хоа се тревожат, че изкопът може да доведе до инциденти.

Водопроводната авария е отстранена бързо, но разкопаният участък по време на ремонтните дейности не е запълнен”, тревожно споделят жителите на Клисура. Изкопът е в непосредствена близост до пътното платно от републиканската пътна мрежа, през който ежедневно преминават стотици автомобили. Дупката обхваща и тротоара, като това затруднява и преминаването на пешеходци, налагало се да се движат по главното шосе. „Имаше авария на пожарния кран, от общинското ВиК „Чамкория“ дойдоха, копаха и всичко така си остана.

Минаха се 105 дена, дупката не е запълнена“, споделят  жителите. „Пожарният кран беше разбит, течеше 25 дена силна струя питейна вода по главното шосе на Клисура. Спряха водата и от 105 дена огромната дупка с дълбочина над метър зее, може да се хвърли дете, камион, животно и няма кой да я оправи. От там минават пешеходци, но заради дупката се налага да слизат на главното шосе, а е много опасно, защото движението е интензивно. Кметицата на селото Елена Симонова е наясно с проблема, но не предприема никакви мерки“, оплакаха се до „Вяра“ жители на с. Клисура. От ВиК в Самоков коментираха, че са наясно със ситуацията, но не е техен ангажимент, по принцип след аварийни ремонти изкопът се заравнява. „Проблемът в случая е, че е бил запушен отводнителен канал. На това място от общинското строително предприятие иззидаха нова шахта, която беше запушена, площадът им беше във вода. Ние от ВиК имахме ангажимент да продухаме канала, съответно ни беше заплатено. Проблемът е, че общинското предприятие няма багер, за да запълни дупката. Помолиха ни нас от ВиК – София-област, когато имаме път към Клисура, да я запълним“, уточниха от водното дружество. В рамките на следващата седмица проблемът ще бъде решен, обещаха от там. Кметицата на селото Елена Симонова също бе категорична, че проблемът в близките дни ще бъде отстранен.