Хореографът Христо Димитров празнува 24 май на Северния океан в джакузи, любува се на белите нощи, улови орел на сафари, патриоти му подариха екскурзия по вода около Норвегия за над 7 бона!

Продуцентът на ансамбъл “Българе” Христо Димитров посрещна 24 май на кораб в Северния ледовит океан. Той показа носа си от джакузи и поднесе приветствие към приятелите си. “Честит 24.05 и от мен! Аз този път го прекарвам по малко по-различен начин, за което моля да ме извините. Не знам дали не съм най- големият баровец на този кораб, седя си в джакузито, зад мен е Северният ледовит океан, а аз си моржувам, готино е!”

https://www.facebook.com/dimitrovbulgare/videos/1648350831946118/

Димитров е на девет дневно пътешествие около Норвегия. Екскурзията му е подарена от ръководството и членовете на Национално движение „Второ Българско Възраждане“ (2005), на което е учредител. “Привлякох към идеите му много патриоти от различни слоеве на българското общество. В 7 български града тържествено са запалени вечни огньове на движението. Страхотно съм доволен от невероятният подарък, екскурзията струва над 7 000 лв, но това е един невероятен свят, не мога да повярвам, че се открива пред очите ми такава прелест, такива хоризонти, такова огромно жизнено пространство. Станах и полярни, близо бях и до полярния кръг. За да станеш полярник, трябва да вкусиш едно специално олио, което те подмладява моментално с 10 години, важно е веднага да ми видите физиономията, легендата е истинска, а маслото, ауууу, има вкус на адска риба. По- важно е, че се подмладих! Ходихме на сафари на орли, това са чудни острови, необятна морска шир. Има много да разправям, всичко по- интересно запечатвам на видео, ето част от клипчетата за читателите на вестник ВЯРА” – каза Димитров, който чества 48 години на палубата на огромен кораб и добави, че Белите нощи са явление, което всяка година привлича хора от цял свят: “Уникално е! Тук няма стъмване! Слънцето си грее и денем и нощем. Няма нощ!”

С това пътешествие Димитров преживява едновременно красотата на Норвежките фиорди и магичността на белите нощи в най-северните кътчета на планетата.

Димитров мина и през „Портата към фиордите“. Заобиколен от величествени планини и грандизони фиорди, Берген със сигурност впечатли здраво Димитров и той не можа да мигне от вълнение, не само от заради белите нощи. Корабът спря в стария квартал Бриген и Димитров ахна пред район от с красиви си дървени къщи. Те са малкото останало от средновековен Берген. Районът е център за изкуства и занаяти, където художници, тъкачи и занаятчии имат работилници. Въжената железница Floyen, лифта до връх Улрикен дадоха възможност да се наслади групата на чудни гледки, обхващащи целия град.

https://www.facebook.com/dimitrovbulgare/videos/1647166872064514/

https://www.facebook.com/dimitrovbulgare/videos/1647164455398089/

https://www.facebook.com/dimitrovbulgare/videos/1646574808790387/

https://www.facebook.com/dimitrovbulgare/videos/1646431245471410/