Хората с увреждания сами си сготвиха курбан в Долна баня, Радка Дамянова подари икона на Св. Дух, Иванка Николова омеси погача

Мария Торошанова, Лиляна Иванчева, Йорданка Джамбазова, Николина Михайлова, Недялка Проданова и Мария Георгиева и председателката на „Венетица” С. Стоименова от ранни зори се заеха с подготовката на празника

 

Сдружението на хората с увреждания “Венетица” в Долна баня с председател инж. Светла Стоименова сами приготвиха 20 кг пролетна курбан-чорба за здраве в своя клуб. Това се случва за първа година и е по решение на ръководството.

От ранни зори членовете на Управителния съвет Мария Торошанова, Лиляна Иванчева, Йорданка Джамбазова, Николина Михайлова, Недялка Проданова и Мария Георгиева начело с председателката и още с помощта на Веска Фърчова и Елена Кошева сготвиха за празничния обяд в клуба вкусната пролетна курбан-чорба.

За празника икона на Свети Дух специално подари Радка Дамянова, погача бе омесила Иванка Николова, а череши бе набрала Мария Кьосева. Както повелява традицията, входната врата на клуба бе закичена с орехова шума.

За големия християнски празник Свети Дух народните традиции и обичаи припомни председателката инж. Светла Стоименова, след което вдигна наздравица на подредената с разнообразни гозби и салати трапеза. Разбира се, всеки вкуси от вкусната чорба, която бе приготвена изцяло с лични дарения на средства и подправки от членовете на клуба.

В началото на празника водосвет за здраве и благоденствие на присъстващите в клуба и техните семейства отслужи енорийският свещеник ставрофорен иконом Пламен Димитров, който след като благослови курбана, отправи молитва за здраве и дълъг живот.