„Вихрен“ не отстъпваше на лидера ЦСКА-1948, но спечели само точка в София

Панталей Маникатов: С тази игра показахме, че загубата ни през есента в Сандански е била случайна

Отборът на ЦСКА-1948 завърши 0:0 срещу „Вихрен“ (Сандански) в среща от последния кръг на Югозападната трета лига. Играчите на Валентин Илиев приключиха сезона без нито една загуба в шампионата. „Червените“ напълно заслужено триумфираха с титлата, която бе връчена минути след сблъсъка със „зелените“, които се окичиха с бронзовите медали.
В 18-ата минута Антонио Ласков бе близо до първото попадение, след като атакуващият играч на гостите шутира от дистанция, но топката срещна горната греда. Секунди след това и Петко Петков опита задна ножица, но опитът му не успя да порази вратата на „Вихрен“.

Втората част на срещата беше доста интересна. Футболистите и на двата отбора се стремяха да отбележат гол и да спечелят мача. В 49-ата минута отличният и в този мач с фланелката на „Вихрен“ Александър Якимов насочи топката отдясно към Даниел Пехливанов, който овладя кълбото, тръгна навътре към наказателното поле на домакините и нанесе силен шут с левия крак, но за нещастие топката профуча на сантиметри от противниковата врата. Четири минути по-късно Илиян Митрев (с много добри прояви в срещата) се включи за пореден път по десния фланг с топката и от движение обстрелва директно вратата на домакините, но отново малко не достигна на гостите да се зарадват.

При ответна атака за гостите Александър Якимов подаде удачно топката към Даниел Пехливанов, последва центриране отдясно в наказателното поле на домакините и с глава Якимов отклони топката във вратаря на ЦСКА-1948. В 61-вата минута Емил Гъргоров се озова пред наказателното поле на гостите и уцели напречната греда зад Стефано Кунчев. Появиха се грубости на терена от страна на домакините. В 66-ата минута Тони Стоичков от ЦСКА-1948 посегна умишлено с крак и повали грубо отлично играещия в срещата Антонио Ласков. Последва жълт картон за нарушителя и фаул за отбора на „Вихрен“.

Петко Петков повали грубо Стоян Манолски и защитникът на гостите падна на терена и му бе оказана лекарска помощ. В 83-тата и 84-тата минута при образцови контраатаки на отбора на „Вихрен“ едва не се стигне до отбелязване на гол във вратата на ЦСКА. Най-опасното положение за отбора на домакините бе дело на Петко Петков, който след центриране отдясно отблизо не успя да изпрати топката с глава в мрежата на Стефано Кунчев. В 85-ата минута бранителят на „Вихрен“ Стоян Манолски получи директен червен картон, след като събори нападател на “червените”, който излизаше очи в очи с вратаря Стефано Кунчев и остави отбора си с човек по-малко до края на срещата.

„Мачът срещу ЦСКА-1948 беше изигран от нашите футболисти на много добро ниво, което затрудни домакините. Точковата разлика е голяма, но игрова на терена нямаше. Уцелихме първи и напречната греда след удар на Антонио Ласков. Есента загубихме мача в самия край като домакините, но след тази отлична игра показахме, че загубата ни в Сандански е била случайна. Нашите момчета изпълниха указанията ми на 100% и резултатът е налице”, сподели Панталей Маникатов – старши треньор на „Вихрен“.