Съдят 6-има души, прекрачили закона в Перник, сред тях 21-годишен за съжителство с непълнолетна и мъж от Ноевци, убил жена на пътя

Шестима се изправят пред правосъдието за различни престъпления в Пернишко. Радомирец ще отговаря за притежаване на наркотични вещества. На 6 май в Радомир полицаи проверили 28-годишния С.В. При направения му личен обиск у него били намерени и иззети четири пликчета, съдържащи амфетамин, пирацетам и кофеин. Мъжът е привлечен като обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение „домашен арест“. Друг 22-годишен радомирец с инициали А.Р. застава пред съда за шофиране на автомобил под въздействието на марихуана. Младежът бил проверен в жк „Арката“ на 19 април тази година, докато управлявал „Сеат Леон“. Привлечен е като обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение „подписка“.

Перничанка застава пред Темида за притежаване на марихуана. В средата на миналата година в Перник бил проверен лек автомобил „Фолксваген“, шофиран от 33-годишната М.И. В колата били намерени и иззети амфетамин, марихуана и кофеин. Жената е привлечена като обвиняема и работата продължава съвместно с Районната прокуратура в областния център.

45-годишен ще бъде съден за причиняване на смърт по непредпазливост. Инцидентът е станал в края на месец декември миналата година на кръстовището на улиците „Св. св. Кирил и Методий“ и „Ю. Гагарин“ в  Перник. Лек автомобил „Фолксваген Голф“, шофиран от 45-годишния А.Г. от брезнишкото село Ноевци, блъснал правомерно пресичащите на пешеходна пътека две жени на 64 и 55 години. Втората се отървала с леки наранявания, но по-възрастната била приета в болница с опасност за живота и по-късно починала. А.Г. е привлечен като обвиняем и работата по случая прдължава.

Перничанин се изправя пред съда за съжителство с непълнолетна.

През месец септември миналата година служители от Второ РУ започнали разследване срещу 21-годишния Н.М. Мъжът живеел на семейни начала с момиче, ненавършило 16 години. Н.М. е привлечен като обвиняем и работата продължава съвместно с Районна прокуратура-Перник.

39-годишна перничанка е привлечена като обвиняема за притежаване на акцизни стоки без бандерол. На 4 декември миналата година спецполицаи проверили къща на ул. „Йордан Лютибродски“ в областния град, обитавана от 39-годишната М.И. Вътре били открити и иззети около 5 килограма нарязан тютюн без акцизен бандерол. Стойността на невнесения акциз възлиза на около 730 лева. М.И. е привлечена като обвиняема по чл. 234, ал. 1 от НК.