Димитър Методиев закачи 8 риби, Петър Кръстев отстреля 19 панички в състезанията за 120 г на ЛРС “Сокол-1898” в Долна баня

С 8 риби с тегло 1,708 кг. Димитър Методиев спечели състезанието по риболов по случай 120- годишнината от основаването на Ловно-рибарското сдружение “Сокол-1898” в Долна баня.

23-ма участника – момчета и момичета до 14 години от рилския град мериха сили на брега на един от микроязовирите, стопанисвани от сдружението край летище Долна баня.

Подгласник на Димитър Методиев стана Николай Зафиров с 6 пъстърви с тегло 1, 606 кг, трети в индивидуалното класиране остана Алекс Йонков също с 6 на брой пъстърви с тегло 1, 521 кг.

С най-разнообразен улов по вид риба пък се похвали Зорница Торошанова – 3 червеноперки, 1 слънчак и 1 пъстърва.

На победителите в спортния риболов от ръководството на сдружението, както и на всички участници връчиха купи, медали, шапки и разбира се по една нова въдица с пожелания за здраве и приятна лятна ваканция.

Междувременно на съседното стрелбище пък стартира състезанието по спортна стрелба в дисциплината “Скийт”.

На старт застанаха общо четири отбора – три от Долна баня и един от съседното село Очуша. В индивидуалната и отборна надпревара се включиха ловците: Никола Димитров, Иван Анастасов, Емил Анчин, Мирослав Божилов, Петър Кръстев, Александър Андонов, Стефан Зашев и Васил Серафимов. От изстреляните панички от двете кули, а с най-добър мерник се оказа в дисциплината Петър Кръстев с 19 точни стрелби. Втори в класирането остана Николай Димитров с 18 точни попадения и трети в подреждането остана Васил Серафимов с 14 точни изстрела.

В отборното класиране първото място зае отборът на Ловна дружина – Долна баня в състав – Николай Димитров и Иван Анастасов, втори на Ловна дружина – село Очуша в състав – Стефан Зашев и Васил Серафимов и на трето отборът на Ловна дружина “Левица” в състав Петър Кръстев и Александър Андонов. За най-добър гонач за следващия нов ловен сезон и най-добър резултат от зад напред организаторите от сдружението наградиха Емил Анчин.

На победителите в индивидуалната надпревара и в отборното класиране организаторите връчиха купи, медали и шапки.