Детският отборът на ФК “Кюстендил” триумфира на футболен турнир в Кюстендил

ФК "Кюстендил"

Младите играчи на “Пирин” останаха втори, трети се наредиха надеждите на “Метал” Перник

 

 

Отборът на ФК “Кюстендил”, воден от треньора Николай Наков спечелиха детския футболен турнир Cherry cup, за деца родени 2006 г. Купата на победителите връчи председателят на Областния съвет на БФС- Кюстендил Евгени Йорданов, под бурните аплодисменти на родителите и публиката на стадион “Осогово”. Надпреварата уважиха още тимовете на “Пирин” Благоевград, “Марек 1915” Дупница и “Метал” Перник.

Детският футболен турнир бе открит от областния управител Виктор Янев.

„Днес светът е футбол и ние още повече се радваме на вашето присъствие. Надявам се да покажете вашите способности и една добра игра. Пожелавам успех на всички и по- добрият да победи”, каза Виктор Янев.

На финала ФК “Кюстендил” се наложи с 2:0 над “Пирин”, като точни бяха Христо Въжаров и Василис Писиос. В полуфиналите, кюстендилци надиграха в оспорван мач “Марек 1915” с 3:2, като точни за успеха бяха Драгомир Ненов, Христо Въжаров, Христо Тончов.

Младите таланти на “Пирин”, водени от Венко Тавиров останаха на второ място, след като на полуфинала победиха с 1:0 “Метал”. Пернишките футболисти заеха третото място. Възпитаниците на Кирил Джоров в малкия финал надиграха “Марек 1915” с 11:0, воден от Станислав Станчев.

Турнирът е част от общинския спортен календар и се организира с подкрепата на кмета на община Кюстендил Петър Паунов, БФС- Кюстендил и ФК Кюстендил. На зеления терен футболистите от четирите отбора показаха майсторски изпълнения и много хъс за победа.

„Поздравявам ви за добрите игри, които направихте, за желанието и старанието. За мен всички вие сте победители. Винаги сте добре дошли на този турнир. Лично моето желание е турнира да се разрасне, с няколко дневно участие на отборите, но това не зависи само от мен. Надявам се със съдействието на община Кюстендил и спонсори, турнирът да се развива. Имаме и условията, а и градът ни го заслужава”, каза председателят на Областния съвет на БФС Евгени Йорданов.

Много емоционален по време на целия турнир бе треньорът на победителите- Николай Наков, който благодари на децата, на родителите и на спонсорите за подкрепата.

купата на победителите връчи Евгени Йорданов

„Искам да благодаря на децата, че избраха тази школа. Пожелавам им да продължават да тренират с този хъс и само светло бъдеще ги очаква. За първи път играят Футбол 11, за жалост цял пролетен полусезон нямахме официален мач, но с упоритост в тренировките се справихме. От новото първенство ще играят Футбол 11 в София. Всички трениращи деца във ФК “Кюстендил” ще имат официални мачове през новия сезон. Благодаря за подкрепата на родителите”, заяви Наков.

Краси Ценкова